Notícies i actualitat

Front comú entre els consells insulars de Mallorca i Menorca per exigir al Govern el traspàs de les competències pendents

Data : 27/02/2017

La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, ha rebut a la seu de la institució insular a Maó al president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat. Una trobada al qual també han assistit la vicepresidenta primera, Susana Mora, i la vicepresidenta segona, Cristina Gómez.

Els dos presidents han tractat qüestions com el desplegament de l'estructura insularista que preveu la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears de 2007, la necessitat de millorar el finançament del Govern i dels consells insulars, la connectivitat aèria i la gestió de les infraestructures aeroportuàries, així com la necessitat de reformar la Llei Montoro per tal que les administracions locals puguin disposar totalment dels seus propis fons.


D’aquesta manera els consells de Mallorca i Menorca fan front comú per exigir al Govern el traspàs de les competències encara pendents.

El president Miquel Ensenyat ha declarat que "arribam a l'equador de la legislatura i no hem avançat el suficient respecte el paper dels consells. És l'hora d'exigir resultats". El president de Mallorca ha declarat que "tenim un Estatut molt insularista però, la veritat és que avui en dia no s'ha fet una realitat. Volem que l'Estatut es compleixi en la transferència de competències o es canviï. Hem de tenir clar que els consells són els autèntics governs de les illes".


Ensenyat ha afegit que "Volem uns consells forts i amb més autogovern. El finançament de la nostra comunitat és una prioritat absoluta. Per això hem demanat un millor finançament i un nou règim especial per a les illes moltíssimes vegades. Volem solucions".
 
Per la seva banda, Maite Salord ha afirmat que "el més important és fer realitat allò que ara està sobre el paper, per açò és necessari aclarir la natura jurídica dels consells perquè s'apliqui el seu vessant d'administració autonòmica". La presidenta ha anunciat que "pensam organitzar una jornada entre els consells de les Illes Balears i de les Illes Canàries per posar en comú tots aquests temes".

Els dos presidents han coincidit que la idea principal és que el Govern quedi com una administració coordinadora entre les illes.

Aquesta és la primera visita oficial que un president del Consell de Mallorca duu a terme al Consell de Menorca.


Maó, 27 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS