Notícies i actualitat

Iniciat un procés participatiu sobre la proposta d'elaboració del Reglament de funcionament del Consell d'Illa de Menorca

Data : 27/02/2017

El departament de Presidència del Consell Insular de Menorca ha iniciat un procés participatiu sobre la proposta d'elaboració del Reglament de funcionament del Consell d'Illa de Menorca. El termini per realitzar les aportacions a través d'un formulari en línia (http://www.cime.es/sol/FormSol.aspx?Tipo=ILLA&IDPUBDALT=28682&TEMA=Consulta%20p%C3%BAblica%20pr%C3%A8via%20sobre%20la%20proposta%20d%27elaboraci%C3%B3%20del%20Reglament%20de%20funcionament%20del%20Consell%20d%27Illa%20de%20Menorca) està obert a la participació de la ciutadania fins al proper dia 9 de març.

Cal dir que d'acord amb l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, prèviament a l'elaboració d'un projecte de llei o de reglament, l'Administració competent ha de promoure un procés participatiu per tal de demanar l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma. D'aquesta manera és voluntat del Consell Insular de Menorca facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social. És per aquest motiu que s'ha previst la constitució d'un fòrum global de participació ciutadana, el Consell d'Illa, com a lloc de trobada de totes les entitats de Menorca inscrites en el corresponent registre, que esdevingui l'òrgan més ampli de participació i deliberació de les problemàtiques que afecten el conjunt de l'illa.

El projecte de reglament que es pretén elaborar determinarà la composició, la forma d'elecció i renovació dels seus membres vocals, funcions i el règim de funcionament d'aquest òrgan col·legiat de caràcter deliberant i consultiu.

L’objectiu d’aquest òrgan de participació ha de ser el de debatre i valorar les grans línies estratègiques i els afers principals, un òrgan de consulta i participació que ha d’assistir el Consell Insular de Menorca i ha d’implicar de la millor manera possible el conjunt d’agents institucionals de Menorca en l’activitat de la institució insular per tal de potenciar la màxima participació en la definició i el seguiment del futur de la nostra comunitat insular.


Maó, 27 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Formulari de participació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS