Notícies i actualitat

El Consell Insular destina un total de 47.500 euros a convocatòries d'ajuts relacionades amb el Patrimoni Històrica de Menorca

Data : 24/05/2013

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ja ha tret les convocatòries d'ajuts d'enguany destinades a Patrimoni Històric, dotades amb un total de 47.500 euros, tal i com preveu el Pla Estratègic de Subvencions del Pressupost General del Consell Insular de Menorca per a l'exercici 2013. L'objectiu d'aquesta convocatòria és donar suport a la millora del Patrimoni Històric de Menorca mitjançant tres línies d'ajuts:

En primer lloc, donar suport econòmic a les intervencions arqueològiques i paleontològiques (excavacions, prospeccions i sondejos) en jaciments de l'àmbit territorial de Menorca, per tal d'ampliar i estimular la investigació de moments cronològics per als quals es necessita el concurs de la metodologia arqueològica, i així procurar l'enriquiment del coneixement i la difusió del seu valor. El pressupost previst per aquesta actuació és de 27.000 euros.

Poden ser-ne beneficiaris les persones físiques o jurídiques, o agrupacions de persones físiques o jurídiques, o qualsevol tipus d’unitat econòmica o de patrimoni separat sens personalitat jurídica que comptin amb un arqueòleg/a professional amb experiència.

En segon lloc, es pretén aprofundir en el coneixement existent sobre el patrimoni històric a través del finançament de programes d'investigació de tipus històric, artístic, arquitectònic, históricoindustrial, antropològic i etnològic, per tal de contribuir al millor coneixement del passat de l'illa de Menorca i a la protecció del seu patrimoni històric. El pressupost previst per aquesta actuació és de 15.000 euros.

Poden ser-ne beneficiaris de la convocatòria els investigadors i les associacions vinculades a l’estudi, la salvaguarda i la difusió del patrimoni històric.

Finalment, amb la tercera línia d'ajuts es pretén donar suport a les associacions que treballen per a la salvaguarda i la valoració del patrimoni històric de Menorca, per tal que realitzin d'accions de salvaguarda, estudi i promoció dels valors del nostre patrimoni històric i cultural , tot fomentant el voluntariat i l'associacionisme. El pressupost previst per aquesta actuació és de 5.500 euros.

Poden ser-ne beneficiaris de la convocatòria les associacions radicades a Menorca, degudament donades d’alta en el Registre d’Associacions de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que tenguin com a objectiu l’estudi, la promoció, la salvaguarda i la valoració del patrimoni històric de l’illa.

Les bases han estat publicades al BOIB des del dia 23 de maig de 2013, i també es poden consultar a la pàgina web del Consell. El termini de presentació de sol·licituds acaba dia 22 de juny de 2013.

Maó, 24 de maig de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS