Notícies i actualitat

Presentació del Pla + TIC 2017 i de l’inici d’un estudi sobre el grau d’ús i implantació de les TIC a les pimes i micropimes del sector turístic de l’illa

Data : 20/02/2017

Miquel Company, conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, i José Carbonell, director insular de Joventut, Ocupació i Innovació, han presentat avui el Pla + TIC Menorca 2017, així com l’inici d’un estudi sobre el grau d’ús i implantació de les TIC a les pimes i micropimes del sector turístic de l’illa.

Company ha recordat que el Pla + TIC es realitza juntament amb la Conselleria d’Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears. Dotat amb 100.000 euros i amb una durada de 2 anys, el conseller ha explicat que es tracta d’un projecte pel qual fomentar l’ús de les TIC per millorar la capacitació empresarial, desenvolupar la gestió i l'ús de l'administració electrònica, potenciar l'accessibilitat de les petites empreses a les noves tecnologies i fomentar la innovació en el teixit empresarial de l’illa, com a via per millorar la seva productivitat i competitivitat, mitjançant la realització d’accions gratuïtes de formació, sensibilització i divulgació. Alhora que ha destacat la “potencialitat de les TIC com a element estratègic empresarial i com a potent estímul per a les empreses”.

Des de l’àrea de Projecció Econòmica i Innovació es contempla a més a més l’ajuda per a la millora de les eines digitals que beneficien tant la venda on-line com la promoció web de les empreses. La clau és “l’adaptació de les noves tecnologies als perfils professionals existents”, ha afirmat el conseller.

Pel que fa a les línies d’activitats previstes, cal destacar quatre propostes:

- Estudi sobre l’ús i el grau d’implantació de les TIC a les empreses de Menorca.
- Detecció de necessitats formatives en matèria TIC.
- La difusió i assessorament per fomentar l’ús de les TIC a les empreses.
- Execució d’un pla de formació en noves tecnologies i per la millora de la gestió a les empreses.

Quatre línies que s’engloben dins una estratègia global per tal de cobrir les necessitats de les empreses. “A Menorca per la seva condició d’insularitat, necessitam que paral·lelament a la bona feina creativa que duen a terme els empresaris i empresàries de Menorca i autònoms, disposem de línies d’ajuda de suport en noves tecnologies per poder competir en igualtat de condicions amb empreses tant de la Península com dins l’àmbit internacional”.

El director insular José Carbonell ha manifestat l’aposta per un programa de més durada i més dotació pressupostària, alhora que ha subratllat l’èxit de la primera de les xerrades que es van dur a terme enguany al Centre Bit Menorca. Carbonell ha presentat les primeres cinc accions formatives (a desenvolupar durant el primer semestre), d’entre les deu que tindran lloc durant l’any 2017.

La programació s’inicia el proper dia 13 de març amb una Monosessió: Introducció als gestors de continguts web que donarà peu a la resta de propostes. Trobareu tota la informació sobre les properes accions al següent enllaç: http://formaciotic.cime.es/

Carbonell ha explicat com s’han programat diferents reunions entre Consell Insular de Menorca i professionals de l’illa per tal “d’adaptar-nos a la realitat existent i fer una complementarietat de l’oferta formativa”. D’aquesta manera, “hem creat un grup impulsor amb els que fins ara han estat els docents del Pla + TIC, així com els que s’incorporen ara”.

Entre les novetats per a 2017, cal subratllar també la creació d’una borsa oberta de docents per a les sessions formatives d’enguany i a la qual han pogut optar tots els professionals interessats a presentar propostes.

El director insular ha avançat que pel que fa a l’estudi sobre l’ús i el grau d’implantació de les TIC a les pimes i micropimes de l’illa i la detecció de necessitats formatives en matèria TIC, enguany es centrarà des d’un nou enfocament basat en el sector turístic, com un dels principals motors econòmics de l’illa. Així, “des de febrer i fins a l’octubre d’enguany durem a terme un estudi sobre el grau d’ús i d’implantació de les TIC a les pimes i micropimes del sector turístic de l’illa i alhora detectar les necessitats formatives que puguin tenir”.

Maó, 20 de febrer de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS