Notícies i actualitat

Trepucó com a portada del dossier de la candidatura Menorca Talaiòtica per ser inscrita a la llista indicativa de Patrimoni Mundial

Data : 23/05/2013

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ha posat a l’abast dels ciutadans, a través de la pàgina web www.cime.es, Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, o bé amb l’enllaç directe revistaambit.cime.es, la sisena edició de la revista Àmbit en format digital (maig-agost 2013), i número 30 des que va sortir la primera edició de la revista en format paper.

A la portada d'aquest nou número es pot veure la taula i el talaiot del poblat de Trepucó, que és precisament la foto de la portada del dossier que es va enviar al Ministeri de Cultura i, posteriorment, a la UNESCO, que el 29 de gener d'enguany va acceptar incloure la candidatura de la Cultura Talaiòtica de Menorca en la llista indicativa de Patrimoni Mundial, la qual cosa ha suposat una passa important en aquest engrescador projecte per a Menorca. Per tal que els nostres infants vagin prenent consciència sobra la importància del nostre patrimoni arqueològic, el Consell Insular va organitzar una sèrie d'activitats didàctiques per als centres docents de l'illa, i en un dels articles podreu llegir una breu ressenya d'aquestes activitats.

També hi podreu trobar la crònica del que han suposat les VII Jornades d'Educació Infantil de Menorca, sota el lema “Musicant la primera infància”, organitzades per l'Àrea d'Educació del Consell Insular i que van tenir lloc els passats 22 i 23 de febrer.

Així mateix, la revista inclou un segon lliurament de l'anàlisi que l'arquitecta Maite de Medrano de Olives fa sobre la influència de la dominació britànica en l'arquitectura de la Menorca del segle xviii.

Dos interessants articles ens parlen de les darreres restauracions de peces o col·leccions arqueològiques: Joana Gual escriu sobre el Guerrer de Son Gall, recentment restaurat i exposat al Museu de Menorca, i Montserrat Anglada, Antoni Ferrer i Immaculada Rigo ens parlen de la interessant Col·lecció Humbert Ferrer, que es va restaurar i inaugurar el passat 27 de febrer al Museu de Menorca, on encara es pot visitar, sota el títol “Objectes per a l'altra vida. La Col·lecció Humbert Ferrer”.

També podreu gaudir de la lectura d'un interessant article elaborat pel Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular on es parla del lèxic de les festes tradicionals de Menorca, des de les ja properes festes Sant Joan fins a la resta de festes patronals dels pobles de l'illa.

Finalment, el director de la Biblioteca Pública de Maó col·labora amb un article sobre el professor William Casey (1797-1857), la seva obra i la seva relació amb Menorca.

La contraportada fa referència a la donació que fa uns mesos va fer el pintor Biel Camps al Consell Insular de Menorca del quadre titolat Núvols de pluja, en agraïment per haver estat el pintor de l'exposició de Sant Antoni d'enguany. La ressenya de l'obra la fa Anna M. Bagur, crítica d'art.

Recordam que el Consell Insular estalvia 12.000 euros anuals mitjançant la transformació de la revista Àmbit, que edita el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, de format paper a format digital.

Maó, 20 de maig de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS