Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta les actuacions de millora al Llatzeret

Data : 16/02/2017

La presidenta Maite Salord i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, han presentat avui les actuacions de millora duites a terme al Llatzeret. Salord ha destacat que aquest és un projecte “prioritari per aquest equip de govern, conscient dels valors que té i del seu potencial a nivell cultural, formatiu i turístic”. D’aquesta manera, ha afegit la presidenta, “hem iniciat tramitacions i projectes que ara comencen a veure la llum i que volem donar a conèixer als ciutadans”.

El llistat d’actuacions és el següent:

- S’ha desbrossat tot el recinte. Aquesta acció ha permès veure l’estat de tots els murs, edificacions i béns etnològics de l’illa.

- S’han esplanat les zones de l’illa que així ho requerien. D’aquesta manera es pot passar per tot, i encara més important, es pot fer el manteniment amb el tractor i una desbrossadora de les feines que s’han realitzat en els últims mesos. A més s’ha fet acopi de materials que hi havia per tota l’illa, açò ha permès ajuntar tot el material en un únic lloc per anar emprant-se a mesura que sigui necessari.

- Reparacions de murs, portes, llindars i edificacions. S’han començat a reparar els murs més deteriorats per tal d’evitar col·lapses. Així mateix s’han apuntalat dues torres i s’ha intervingut en les mateixes per tal d’evitar el seu deteriorament, a l’espera de la seva imminent restauració.

- Jardineria. Contractació de jardiners especialitzats per treballs de poda en altura de palmeres i pins existents.

- Projectes d’execució d’obres. S’ha contactat amb alguns arquitectes per fer l’encomana dels projectes necessaris per començar l’adjudicació de les obres més urgents: Torre de les quatre portes, torre de Llevant i Cala Taulera, Aulari edifici restaurant, bar piscina embarcador, edifici destinat a Centre d’Interpretació.

Actuacions que s’iniciaran de forma imminent: contractació de personal especialitzat per reparar pous i béns etnològics del Llatzeret, habilitar fusteria inexistent en edificacions en bon estat, reconstrucció de paret seca, reconstrucció de paviments de pedra de forma artesanal, reparació de murs; adquisició d’un elevador per poder accedir als murs i edificacions de més alçada; i adquisició de cartelleria i accessoris per marcar els recorreguts de les rutes.

Maó, 16 de febrer de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS