Notícies i actualitat

Un presstrip per a més de 15 milions de lectors britànics

Data : 18/05/2013

La Fundació Destí, amb la col·laboració de l'aerolínia britànica Jet2 i la seva filial de viatges Jet2holidays han organitzat un rendible presstrip, ja que amb la invitació a només tres periodistes anglesos, la cobertura del seu reportatge sobre l'Illa tindrà repercussió de prop de 15 milions de lectors potencials, els que tenen en conjunt The Sun, The Daily Mirror i en menor mesura, el local Olham Evening Chronicle.

La Conselleria de Turisme del Consell de Menorca ha aconseguit que els dos diaris de major tiratge del Regne Unit desplacin a dos dels seus redactors a Menorca per recollir informació sobre la gastronomia insular i els seus productes autòctons (formatge, vi i gin).

The Sun, el diari editat en anglès més llegit al món, desplaça Guy Patrick, que des de l'any passat és el redactor en cap per al nord d'Anglaterra i director de la delegació que el tabloide britànic té a Manchester. Aquest rotatiu, lfundat en 1964 i que des de 1969 pertany al magnat nord-americà Rudolph Murdoch, té un tiratge de 3.200.000 exemplars i més 8’5 milions de lectors diaris.

D'altra banda, el Daily Mirror, amb 110 anys d'història, ha encarregat el reportatge sobre Menorca a la seva redactora Janet Disley, especialista en viatges. El Daily Mirror es va fer famós a Anglaterra per ser l'únic que es va postular en contra de la Guerra de l'Iraq i per publicar fotos de la zona privada del Palau de Buckingham gràcies a que un dels seus periodistes va poder infiltrar-se posant en evidència al sistema de seguretat de la Reina. Aquest rotatiu, de tall sensacionalista, té un tiratge d’1.6 milions d'exemplars i un nombre de lectors diaris que s'apropa als 4 milions.

Finalment, acudirà la periodista Marina Berry de l’Olham Evening Chronicle, un diari vespertí de caràcter local destinat als lectors de l'àrea metropolitana d’Oldham a Greater Manchester. El tiratge de l’Olham Evening Chronicle és molt menor als dos anteriors, però ha estat triat per la seva importància estratègica, ja que es dirigeix a lectors del nord d'Anglaterra.

Els tres periodistes, amb la Victoria Bartram de l'empresa de relacions públiques Lucre PR que representa a Jet2holidays, han arribat a Menorca avui dissabte. El programa de visita a la Illa està perfectament dissenyat per Fundació Destí perquè centrin la seva atenció en la gastronomia insular i en els productes autòctons més exportables, el formatge, el vi i el gin.

Al marge de visitar alguns dels millors restaurants de Menorca, tindran temps per visitar un dels cellers més importants de la Illa, una destil·leria de gin i una fàbrica de formatges.

De totes maneres, també hi haurà temps perquè puguin recollir dades sobre algunes de les meravelles paisatgístiques i naturals de Menorca, gràcies a la visita a l'espectacular Cova d’En Xoroi o un passeig en vaixell pel Port de Maó, el segon port natural més gran del món després del de Sidney, a Austràlia.

Moment estel·lar de la visita

Però sens dubte, el moment estel·lar de la visita arribarà aquest dijous quan els tres periodistes es desplacin fins a “La Cuina dels Àngels” a Maó. Aquest establiment gastronòmic es caracteritza per oferir cursos de cuina. Els redactors de The Sun, The Daily Mirror i de l’Oldham Evening Chronicle es posaran el davantal i cuinaran el seu propi menjar, que consistirà en un plat típicament menorquí sota les instruccions de professionals de l’illa. Amb aquesta iniciativa, Fundació Destí, busca que els periodistes no solament s’enduguin imatges de Menorca, sinó experiències que traslladar als seus lectors. 

La consellera de Turisme del Consell Insular de Menorca, Salomé Cabrera ha manifestat sobre aquest presstrip que “aquest tipus d'accions tenen una repercussió destacada, ja que és un periodista qui opina sobre un producte turístic i no és la destinació qui s'elogia a si mateixa. A més, amb aquests tres periodistes arribem a un nombre de lectors potencials molt elevat. Serà un dels viatges de promoció que més retorn ens pot oferir, en un mercat, el britànic, que és menorquí per excel·lència”.

La responsable de l'òrgan de promoció del Consell de Menorca agrega que “a l'hora de confeccionar el programa buscàvem alguna cosa que quedés gravada en la ment dels periodistes. Penso que el fet que ells es cuinin el seu propi plat típic menorquí els farà sentir una experiència diferent i això es traslladarà en els seus reportatges”.

Maó, 18 de maig de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS