Notícies i actualitat

El Centre Artesanal Menorca acollirà els Premis Nacionals d'Artesania 2012

Data : 21/05/2013

Entre e l'1 de juny i el 30 de setembre de 2013 el Centre Artesanal de Menorca, as Mercadal, acollirà una doble exposició d'artesania: per una part, les 35 peces de la VII edició Premios Nacionales d'Artesania 2012 -amb representació de gairebé totes les regions espanyoles- i per altra la col·lecció Colecciona'm Menorca, un conjunt de 33 peces d'un grup d'artesans menorquins que combina els ja consolidats amb els novells i amb la temàtica de fons de la celebració dels 20 anys de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera.

Així ho han explicat avui el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga; el director insular, José Luis Orfila i el responsable del Centre Artesanal Menorca, Quim Salord.

L'exposició a Menorca de la col·lecció PNA 2012 és fruit de la col·laboració entre la conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular i la Fundación Española para la Innovación de la Artesanía (Fundesarte). El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Pime el convoquen.

Entre els objectes que es podran trobar hi ha els que fan referència a oficis tan tradicionals i arrelats a Menorca com els de arader, sabater o altres més recents com els de joier o decorador d'objectes.

El conseller Villalonga ha explicat que enguany està previst realitzar un seguit d'accions per a la promoció i suport de l'artesania de Menorca amb 94.000 euros de pressupost (25.000 per la divulgació, promoció i formació de l'artesania, 25.000 més per a l'assistència a fires fora de Menorca i 44.000 per al funcionament del Centre Artesanal de Menorca).

Villalonga ha explicat que si abans els 25.000 euros per a les fires eren bianuals, enguany s'ha duplicat aquesta partida perquè a partir d'ara seran anuals.

Maó, 21 de maig de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS