Notícies i actualitat

El candidat Pep Onofre Roses Juaneda és la proposta del jurat per rebre la distinció Cornelius Atticus 2016

Data : 15/02/2017

El calvianer Pep Onofre Roses Juaneda és el candidat que ha sortit elegit en la votació del jurat de la vint-i-tresena edició del Cornelius Atticus, pels seus cinquanta anys dedicats a la modalitat de judo; candidat que la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, proposarà al Consell de Govern perquè sigui guardonat enguany amb la màxima distinció que atorga el Govern de les Illes Balears en el món de l'esport.

La candidatura guanyadora ha rebut el suport, a través d'un vídeo, del president de la Reial Federació Espanyola de Judo i Esports Associats, Juan Carlos Barcos, i del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco.

Pep Onofre Roses Juaneda, de 67 anys, s'inicià amb 19 anys en el judo de cinturó blanc en el Judo Club Palma. Ha passat, primer, per la Federació Balear de Judo i Esports Associats, del qual ha estat president i vicepresident, i, posteriorment, per la Real Federació Espanyola de Judo, en la Unió Europea de Judo i, finalment, en la Federació Internacional de Judo. Va ser director del Col·legi Nacional d'Àrbitres del 1984 al 1987 i del 1993 al 2016.

Els seus majors èxits esportius han estat, entre altres, participar com a tècnic en els Jocs Olímpics de Barcelona'92; posteriorment, va ser seleccionat i arbitrà els Jocs Olímpics d'Atlanta'96, i posteriorment, va participar com a secretari tècnic de la Comissió d'Arbitratge de la Federació Internacional de Judo en els Jocs Olímpics d'Atenes'04 i Beijing'08.

El jurat del Cornelius Atticus està format per quatre grups. Un representa les institucions per part del Govern i dels quatre Consells Insulars; hi ha participació de les federacions esportives de les Illes Balears per part d'un representant; d'entitats col·legiades; i de mitjans de comunicació.

El jurat d'aquesta edició l'ha presidit l'actual consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i com a vicepresident el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons. El cap de Servei d'Esports Miguel Ángel Milla ha assistit en representació del Consell Insular de Menorca.

Completen el jurat els següents vocals: Miquel Àngel Campomar, Antoni Amengual, Joan Noguera, Gabriel Arrom, de la Direcció General d'Esports i Joventut; Margalida Portells (directora insular d'Esports del Consell Insular de Mallorca), José Fernando Gómez (director insular d'Esport i Joventut del Consell Insular d'Eivissa), Jordi Vidal (conseller d'Esports del Consell Insular de Formentera), Miguel Ángel Bisquerra (president de la Federació Balear de Judo i Esports Associats, en representació de les federacions esportives de les Illes), Miquel Roca (en representació del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física), Neus Mateu (en representació de l'Associació de Gestors Esportius Professionals de les Illes Balears), Albert Salas (cap d'esports d'IB3 TV), José Costa (RTVE Balears), Juan José Juanico (Ràdio Menorca Ser), Rafael Sabater (Deportebalear.com), Miguel Ángel Pons (COPE Menorca), i Javier Oleaga (Esradio97.1). Ocupa el càrrec de secretària Paula Oliver, de la Direcció General d'Esports. Com a suplent, Emília Alcover, de la Direcció General d'Esports i Joventut.

La diferència amb l'edició anterior és que enguany s'ha inclòs com a novetat que els defensors de candidats no poden formar part del jurat per així assegurar la transparència i objectivitat de la votació.

Maó, 15 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS