Notícies i actualitat

El servei de neteja del litoral retira més de 47.000 quilos de velella durant el mes d’abril i la primera setmana de maig

Data : 18/05/2013

El servei de neteja del litoral del Consell Insular de Menorca ha retirat aproximadament 38.700 quilos de velella durant el mes d’abril i només en la primera setmana de maig, concretament de dia 1 a dia 7, 9.080 quilos més.

La conselleria de Cooperació Local, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca informa de l’existència de gran quantitat de velella, un gènere d’hidrozous de reduïdes dimensions que al arribar a la costa deixa una capa de color blau damunt la sorra i una olor molt desagradable, que quasi cada any arriba a la costa menorquina i que, a diferència de l’any passat que només es va localitzar velella per les platges del sud, enguany l’arribada massiva ha estat per tot el litoral de Menorca.

5 equips formats per 10 persones i dos tractors amb el corresponent conductor han participat en les feines de neteja de la platja durant el mes d’abril i 8 equips formats per 16 persones i dos tractors amb el corresponent conductor durant la primera setmana del mes de maig.

Les platges en les que s’ha actuat són les següents:

Sant Lluís:
Punta Prima, Binibeca, Biniancolla, Alcaufar i s’Algar.
Maó:
Es Murtar, Sa Mesquida, Es Grau, Platgetes del Parc de s'Albufera des Grau i Favaritx.  
Alaior:  Cala’n Porter, Son Bou, Llucalari.
Es Mercadal:
Macaret, Arenal d’en Castell, Son Parc, Tirant, Binidonaire, Cala Viola, Cavalleria, Cala Mica, Pregonda, Pregondó i Binimel.là.
Es Migjorn Gran:
Binigaus, San Adeodato, San Tomas, Trebaluger, Escorxada i Fustam.
Ferreries: Ets Alocs
Ciutadella:
La Vall, Es Bot, Cala Morell, Cala’n Blanes, Platja Gran, Sa Caleta, Santandria, Cala Blanca, Cala’n Bosch, Son Xoriguer, Son Saura, Turqueta, Macarella i Cala Pilar.

Des del Consell Insular de Menorca s’estan prioritzant les tasques de retirada de velella, sobretot en les platges de tipologia A, platges urbanes, on les actuacions del servei de neteja del litoral ha estat immediata.

La actuació de retirada es fa quasi tota manual amb algunes excepcions que es mescla amb les algues i s’ha de retirar tot amb màquines. Les bosses retirades es porten a Milà.

Maó, 18 de maig de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS