Notícies i actualitat

El Consell Insular posarà en marxa un Pla de Foment de l'ús de NNTT tant per a la ciutadania com per a les empreses de Menorca

Data : 17/05/2013

L'equip de govern insular està el·laborant un Pla de Foment de l'ús de NNTT tant per a la ciutadania com per al sector empresarial i que serà presentat públicament en breu. Així ho ha anunciat avui el president Santiago Tadeo a l'acte de celebració del Dia Mundial de la Societat de la Informació i dels 25 anys d'història de l'empresa pública Silme.

Tadeo ha explicat que l'objectiu d'aquest pla és “apropar aquestes eines i donar a conèixer els seus beneficis a la ciutadania i per altra banda implementar les oportunitats que les noves tecnologies posen a l'abast de l'empresariat per poder ser més competitius i, per tant, poder enfortir el teixit empresarial en un món tant competitiu com l'actual”.

“En definitiva, amb aquest Pla i d'altres actuacions envers les noves tecnologies, volem deixar ben clar el nostre compromís amb el progrés, la ciutadania i el sector empresarial de l'Illa”.

Per la seva part, la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha volgut felicitar personalment el personal de Silme, una empresa que assessora tant al Consell Insular com a la resta d'ajuntaments de Menorca, que “ha estat un referent a nivell de les Balears, fins i tot posat d’exemple per a les altres Illes a l’haver fet possible que les administracions locals de Menorca tinguin un mateix entorn i es beneficiïn d’uns programes i aplicacions estandaritzats i homologats que s’ajusten a les necessitats de cada àrea o departament, facilitant la gestió i el manteniment diari de totes les seves tasques”.

En aquest sentit, Pilar Pons també ha explicat que Silme està fent les proves finals per engegar el sistema d’accés al servei Carpeta Ciutadana, que permetrà poder utilitzar el pin ciutadà i realitzar electrònicament diverses gestions i tràmits.

També ha fet menció del seu Plan de Formació Continuada de Noves Tecnologies que ha “permès el reciclatge professional dels nostres treballadors i treballadores públics i l’assoliment de les competències i qualificacions requerides des de l’Administració, les quals els han portat a poder treballar millor”.

En aquest en record del Dia d'Internet, el president de l'Assocació Empresarial Menorquina de Serveis Informàtics (Acceso) Santiago Barro, ha pronunciat una conferència que duia per títol Revolución en la nube: Cloud Computin. Posteriorment, ha tingut lloc la conferència a càrrec del cap de projectes de Silme, Manel Camps, amb el nom 25 any d'evolució informàtica a l'administració i finalment Ricard Cots, Coordinador de la IDE Menorca, ha explicat al públic el funcionament d'aquest eina d'ordenació del territori.

Maó, 17 de maig de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS