Notícies i actualitat

El Consell destina 100.000 euros al programa d'ajudes per a l'organització d'accions i esdeveniments generadors de producte turístic

Data : 17/05/2013

El Consell Insular de Menorca ha fet públic avui en roda de premsa el programa d'ajudes per a l'organització d'accions i esdeveniments generadors de producte turístic dotat amb un total de 100.000 euros, segons van explicar ahir el president de la institució menorquina Santiago Tadeo i la consellera de Turisme Salomé Cabrera.

El programa persegueix col·laborar amb el sector privat i públic, excepte ajuntaments i agrupacions de persones sense personalitat jurídica, en l'organització i execució d'accions, activitats i esdeveniments que generin producte turístic i com a conseqüència incideixin en la promoció de Menorca com a imatge de qualitat, autenticitat i com a element diferenciador que la defineixi i posicioni en el marc com a destinació de naturalesa, amb tots els seus productes i sota el paraiguas de la seva condició de Reserva de la Biosfera i de la sis submarcas sota les quals s'estructura el producte turístic de Menorca. Aquesta iniciativa persegueix a més donar suport projectes de rellevància turística per la seva capacitat de convocatòria i de desestacionalizació amb la finalitat d'ajudar a posicionar el producte turístic de Menorca. 

Les bases del programa d'ajudes deixen clar que la conselleria de Turisme entén com a activitat o esdeveniment generador de producte turístic aquell que tant per la seva trajectòria com per l'organització, permet incloure-ho en els programes i calendaris d'esdeveniments com d'atractiu turístic, i que ademés és capaç d'atreure públic de fora de la Illa i contribueix a generar motivació per viatjar a Menorca.

Amb aquesta línia d'ajudes, el Consell Insular donarà suport a les accions o esdeveniments que es duguin a terme fins al mes de novembre. De totes maneres, l'import màxim que s'assignarà per projecte serà de 15.000 euros.

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, va assegurar en la roda de premsa que “venim d’una situació complicada a nivell econòmic, però gràcies a que hem pres certes mesures ara podem treure polítiques actives per canviar situació econòmica”. Com a exemples d'aquest canvi de dinàmica, el president va enumerar “les ajudes al camp i sector industrial, o la partida d'1,5 milions d'euros en promoció turística per a mercats tradicionals i nous com el nòrdic, austríacs, txec, polonès i rus, aquests últims amb un creixement exponencial interessant”.

Respecte al pla d'ajudes va manifestar que “incideix en la col·laboració públic-privada. Encara que les traiem ara, una vegada aprovades a Consell Executiu d'aquest dilluns, avui es penjaran en web insular, es publicaran en BOIB la setmana vinent i després hi haurà un mes per presentar projectes”.

L'objectiu, segons Santiago Tadeo, “és donar-los una continuïtat anual i que en 2014 es puguin presentar al gener o febrer perquè els empresaris i administracions puguin planificar millor la temporada. Fins a no tenir partida pressupostària i l'autorització de tresoreria no s'ha pogut tret aquesta convocatòria”.

D'altra banda, la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, va reconèixer que “l'objectiu és potenciar projectes d'oferta de qualitat i diferenciada. Alguns ja estan en marxa, però no només per a consum intern de menorquins, sinó que siguin capaços de atreure a gent de fora de Menorca”.

La titular de la cartera de Turisme va incidir que “cada projecte es podrà integren en les 6 submarcas”, Menorca Mediterrània (sol i platja), Menorca Cultural, Menorca Natural (turisme actiu i naturalesa), Menorca Slow (turisme de salut i benestar), Menorca Convention Bureau (congressos i convencions), Menorca Filming (produccions audiovisuals). Segons la consellera “l'objectiu és tenir una oferta organitzada i clara i que els empresaris sàpiguen quins són els seus mercats”.

Salomé Cabrera va destacar que les principals novetats d'aquesta convocatòria són la “desestacionalizació, ja que encara que es fixa entre Setmana Santa i entre abril i novembre, es prioritzaran els que es realitzin fora dels mesos forts de temporada alta. Som realistes i volem recuperar els clients d'aquests mesos”. Sobre aquest tema, el president del Consell Insular va afegir que “ens agradaria ajudar al fet que si un hotel es planteja tancar a l'octubre o no obrir a l'abril s’ho pensi gràcies a aquesta convocatòria i que així pugui fer-ho, mantenint llocs de treball, que és l'objectiu final”.

Maó, 17 de maig de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS