Notícies i actualitat

Èxit de participació en la segona jornada de Geolodia Menorca

Data : 16/05/2013

Al voltant d’un centenar de persones van participar a la segona edició del Geolodia Menorca que va tenir lloc al Pont d’en Gil i a Cala Morell el passat diumenge 12 de maig. Es tracta d’una activitat coordinada a nivell estatal per la Sociedad Geológica de España i organitzada a Menorca per l’Associació de Geòlegs de les Illes Balears.

El seu objectiu és promocionar la geologia i el valuós patrimoni geològic de Menorca, amb la finalitat de mostrar i conscienciar a la ciutadania de la importància i necessitat de protegir-lo. Aquest dia festiu per a la divulgació de la geologia també pretén reivindicar i donar a conèixer la feina dels geòlegs, una professió poc coneguda.

Els assistents a l’excursió, distribuïts en diversos grups i guiats per geòlegs menorquins, varen poder comprovar la riquesa geològica que forma la Regió des Migjorn, constituïda per diferents tipus de roques, així com també entendre els processos geològics que les formaren. Els participants van poder constatar in situ que la geologia és una ciència viva que com a tal es veu sotmesa a continues noves interpretacions i discrepàncies.

Aquesta activitat s’emmarca en la iniciativa que promou el Consell Insular per aconseguir que la candidatura de Menorca Geoparc sigui considerada per la UNESCO amb l’objectiu de formar part de la Xarxa de Geoparcs, entitat que promou el desenvolupament territorial sostenible a través de tres grans eixos: l'educació ambiental (món cientificoeducatiu), el turisme responsable (geoturisme) i la promoció d'iniciatives econòmiques amb valors afegits de la cultura local com poden ser els productes agrícoles, l’artesania, etc.

Menorca concentra més de 400 milions d’anys d’història geològica en una superfície de menys de 700 quilòmetres quadrats, aquesta riquesa natural sumada a l’experiència que suposa vint anys de Reserva de Biosfera, fan que l’illa tingui moltes possibilitats d’optar a aquest important reconeixement internacional, tutelat per la UNESCO.

Maó, 16 de maig de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS