Notícies i actualitat

El Govern balear preveu un creixement econòmic del 3,3% a Menorca per a 2017

Data : 09/02/2017

L’economia de Menorca creixerà a l’entorn del 3,3% durant 2017, segons les estimacions del Govern, que avui han presentat el conseller de Treball Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, juntament amb el conseller d’Ocupació i Projecció Econòmica, Miquel Company. D’aquesta manera, l’illa manté un intens ritme de creixement econòmic, en la mateixa tendència del que ha vingut experimentant en els quatre trimestres de l’any 2016.
Durant l’exposició de les previsions de creixement, la Direcció General d’Economia constata que l’actual ritme de creixement del Producte Interior Brut balear és clarament superior a la fase expansiva de l’anterior dècada, i Menorca es troba en la mateixa tendència. A més, aquesta Illa –que durant el tercer trimestre de 2016 (última dada disponible) va tenir un creixement interanual del 3,7- presenta una taxa de creixement situada per damunt de la mitjana nacional (3,2%) i més del doble que a la zona euro (situat en el 1,7%).

Durant l’exposició de dades econòmiques, s’han mencionat els principals indicadors econòmics de Menorca, tots ells de signe positiu. Un dels elements que ha destacat el conseller Negueruela és l’increment en un 2,66% de l’Índex de Confiança Empresarial (ICEA), ja que es tracta d’un indicador que mostra la percepció de l’empresariat per als propers trimestres, i que van en consonància amb les previsions de creixement econòmic presentades.
En el conjunt de les Illes Balears, les previsions del Govern per l’any que ve apunten a un creixement del 3,7% del PIB i ens situen en el grup de comunitats autònomes amb major dinamisme econòmic. D’aquesta manera, el cicle econòmic a les Illes Balears referma el to expansiu gràcies a la contribució positiva de tots els sectors i especialment de l’enfortiment del sector terciari, principalment el turisme, que incrementa la producció amb més fortalesa i permet un creixement continu i ben distribuït entre tots els sectors.

Valoracions
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha manifestat que malgrat les dades són positives en general, encara hi ha elements que cal seguir fent-hi front, com és el cas de la precarietat de l’ocupació o la reivindicació d’una millora dels salaris per als treballadors i treballadores de les Illes. Negueruela ha indicat que la Conselleria i el Govern continuaran treballant per transformar i diversificar l’economia, per millorar les condicions de treball dels treballadors i en seguir incrementant la competitivitat i productivitat de les empreses, posant esment en les particulars condicions de l’economia de la Comunitat.
En aquest sentit, ha recordat que la Conselleria ja està elaborant un Pla d’Indústria que s’adapti al teixit productiu de cada territori alhora que es tramita per via parlamentària la primera Llei d’Indústria, i que incidirà –entre altres aspectes- en la formació, competitivitat i internacionalització de les empreses; s’està impulsant el petit comerç a través d’un programa de foment del consum en comerços de proximitat i s’està potenciant la formació dual com a instrument imprescindible per a la millora del capital humà de les empreses.

No obstant, ha afegit que hi ha mesures que també han d’estar acompanyades per reformes a nivell nacional, i que no poden esperar. En aquest línia, ha indicat que és necessari que es produeixin canvis profunds a la Reforma Laboral, el Sistema Nacional de Prestacions, l’Estatut dels Treballadors, el retorn del subsidi a persones aturades majors de 55 anys o una revisió profunda del Sistema de Pensions.

Maó, 9 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS