Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca formalitza el contracte amb Ezquiaga, l'equip redactor de la revisió del PTI

Data : 08/02/2017

La vicepresidenta i consellera d'Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora i l'arquitecta Gemma Peribáñez, representant d'Ezquiaga Arquitectura, l'equip guanyador del concurs per a la redacció de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca, han firmat avui el contracte per a l'elaboració d'aquesta revisió. El contracte, que té una durada d'execució de 22 mesos, també inclou els serveis d'assessorament tècnic, jurídic i econòmic en la tramitació de la revisió del Pla.

L'equip d'Ezquiaga Arquitectura Sociedad y Territorio SL, encapçalat per José María Ezquiaga, té experiència en el desenvolupament de diversos plans territorials i de gestió en l'àmbit nacional i internacional, i és qui va redactar el Pla Territorial Insular de Menorca que s'aprovà el 2003. A més de l'experiència i el coneixement tècnic, l'equip redactor té experiència en processos de participació ciutadana i la seva importància com a part fonamental de la construcció de Model Territorial.

En aquest sentit, Susana Mora ha afirmat que “des del Consell Insular de Menorca volem posar èmfasi en el procés participatiu que ha de tenir la revisió del PTI, ja que el fet d'incloure-hi el punt de vista social, és la garantia de l'èxit del Pla i la seva bona aplicació”. Per açò, amb aquesta primera presa de contacte amb l'equip d'Ezquiaga “hem aprofitat per assentar les bases de la metodologia de feina i coordinació entre el Consell i l'equip redactor, que elaborarà un pla de treball per donar inici, el més ràpid possible, al procés participatiu”.

El Consell Insular preveu que aquest procés impliqui tant a les diferents organitzacions i institucions de l'illa com a la resta de la ciutadania i, d'aquesta manera, totes les veus de la societat menorquina siguin preses en consideració en la revisió del Pla Territorial Insular. Així, “el PTI podrà seguir essent l'eina de consens que garanteixi que el disseny del futur de l'illa de Menorca continuï fent compatible el desenvolupament de les activitats econòmiques, el consum de recursos i la conservació del patrimoni i d'un paisatge que ha mantingut una qualitat excepcional. En definitiva, seguir fent del PTI una eina plural i on tots i totes les menorquines ens sentim identificats” ha conclòs la consellera.

Maó, 8 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS