Notícies i actualitat

Menorca representarà les Illes Balears en el Campionat d'Espanya d'Atletisme Divertit aquest dissabte, dia 18 de maig, a Jaén

Data : 14/05/2013

Menorca representarà les Illes Balears en la final nacional del Campionat d'Atletisme Divertit que tindrà lloc aquest dissabte, 18 de maig, a Jaén. Concretament, l'illa i el conjunt de la nostra comunitat autònoma estaran representades pels col·legis Doctor Comas Camps (equip masculí) i Sant Francesc d'Assís (equip femení).

A la final de Jaén d'Atletisme Divertit els esportistes hauran de competir en cinc disciplines individuals (dues de llançament, dues més de salt i una de velocitat), a més de proves d'equip de relleus i gran prix.

Aquestes proves s'emmarquen en el programa Xala Jugant, iniciativa impulsada per la Conselleria de Cooperació Local, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca amb l'objectiu d'aprendre i conèixer diferents esports jugant. I és que cada vegada creixen més les veus que indiquen que el joc i el vessant lúdic és preferible a l'hora d'impartir qualsevol contingut, ja sigui teòric o físic. Tot açò, inculcant valors ètics com a complement del desenvolupament com a ciutadans que ha de rebre qualsevol jove.

L'equip masculí del Doctor Compas Camps està format pels atletes de cinquè Joan Bassa, Lluc Carreras, Francesc Salort, Antoni Joel Jiménez i Lluc Vidal, els quals estaran acompanyats i entrenats per Begoña Pons Goñalons, la seva mestra d'educació fisica.

El femení de Sant Francesc d'Assís està integrat per Anna Vidal Bosch, Núria Qi Janer, Maria Sansaloni, Jenette del Carmen i Mercè Sintes, acompanyades i entrenades per la seva mestra d'educació fisica, Ana Zarralanga.

La Federació Espanyola d'Atletisme es farà càrrec de l'estada i la manutenció dels equips a l'alberg Inturjoven de Jaén. Respecte al desplaçament, el Departament d'Esports del Consell Insular sufragarà el 33% del cost i la resta es pagarà entre les APIMA, les escoles i les famílies.

Segons el sorteig, l'equip balear femení s'inclou en el grup B, amb Cantàbria, Galícia i Múrcia, mentre que el masculí se troba en el grup D, amb el País Basc, Cantàbria i Navarra.
D'acord amb el calendari previst, divendres dia 17 partirà l'expedició menorquina cap a Jaén, el 18 tindrà lloc la competició i l'endemà està programat un relleu d'amistat, per al qual s'escolliran vint persones, entre esportistes, professors, pares i organitzadors, per acabar amb la mostra de comunitats autònomes.

El conseller de Cooperació Local, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, s'ha desplaçat a ambdues escoles per felicitar personalment els professors i els estudiants seleccionats i lliurar-los els xandalls i les motxilles que portaran durant el campionat, equipaments cedits pel Consell Insular de Menorca, així com el material amb el qual es farà un petit acte simbòlic d'intercanvi cultural entre tots els participants de les diferents comunitats autònomes.

Aquest campionat nacional és el colofó de les activitats i trobades/competicions de l'any escolar que s'han dut a terme en el marc d'aquest programa que té per objectiu fomentar la pràctica esportiva i, a la vegada, inculcar els valors del joc net, la constància, la capacitat d'esforç, el treball en equip i la il·lusió entre els més joves, com explica el conseller Juanjo Pons, que afegeix que aquestes són les aptituds que els ajudaran a convertir-se en adults amb una base sòlida.

Maó, 14 de maig de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS