Notícies i actualitat

Consell Insular de Menorca i municipis aproven la creació d’un fons econòmic o de garantia pels habitatges cedits a les persones refugiades

Data : 02/02/2017

L’Ajuntament des Castell ha acollit avui la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca del mes de febrer. Durant la mateixa s’ha presentat, entre d’altres propostes el Pla Municipal d’Accessibilitat que té per objecte fer accessible gradualment l’entorn existent. Cal recordar que cada municipi ha de tenir un Pla d’Accessibilitat a edificis públics, espais urbans, etcètera. La manera d’actuar per tal de dur-ho a terme és, en primer lloc, la recollida d’informació; l’avaluació de cada municipi; propostes d’actuació; i prioritats i pla d’etapes.

D’altra banda, el Consell i els municipis han aprovat dur a terme la creació d’un fons econòmic o de garantia pels habitatges cedits a les persones refugiades.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha exposat la renovació del contracte del Servei de Neteja de Platges que de cara a la temporada 2018 millorarà les seves prestacions.

El conseller de Mobilitat, Miquel Preto, ha explicat a les alcaldesses i alcaldes els requisits necessaris per a l’expedició de les llicències d’autotaxi per a vehicles de fins a set places a l’illa de Menorca. En aquest sentit, ha destacat que els ajuntaments hauran de modificar les seves ordenances corresponents per tal d’adaptar-les en aquesta disposició. Preto ha exposat també el conveni de col·laboració i manteniment xarxa viària local sota l’objectiu de readaptar-lo a través de dues línies de cooperació, una per a les carreteres del Consell Insular de Menorca i un altre per a les dels municipis.

Pel que fa a l’Impost de Turisme Sostenible, la presidenta Maite Salord ha subratllat durant la reunió que en el proper repartiment “s’han de fixar criteris objectius i garantir que els municipis hi participin”.

Finalment, l’alcalde des Castell ha sol·licitat que el Consell Insular de Menorca pugui liderar la sol·licitud de subvencions en l’àmbit europeu a la qual no es poden acollir de manera individual els municipis menors de 20.000 habitants.


Es Castell, 2 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS