Notícies i actualitat

ASPAPEL atorga al Consorci de Residus la màxima distinció pel seu treball en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró

Data : 03/02/2017

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha obtingut el màxim reconeixement en la gestió de la recollida del paper i cartó per part d'ASPAPEL - Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó (http://www.aspapel.es/), organització professional d'àmbit estatal que agrupa a les empreses del sector de la cel·lulosa i el paper.
L'associació ha valorat el nivell d'excel·lència de les entitats locals en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó durant la campanya 2016 atorgant una, dues o tres «Pajaritas Azules» en funció de la valoració obtinguda. Així, en aquesta edició s'han distingit 29 entitats locals, de les quals només sis han rebut el màxim reconeixement representat per tres «Pajaritas Azules» i una d'elles ha estat pel Consorci.
Amb aquest premi, que serà recollit el proper dilluns dia 6 de febrer pel President del Consorci de mans de la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Da Isabel García Tejerina, ASPAPEL renova el programa de certificació «Tu papel 21 Municipios» després de deu anys promovent la millora de la recollida selectiva de paper i cartó a Espanya.
Entre els aspectes avaluats es troben la planificació del servei de recollida, la dotació de contenidors, la informació i conscienciació ciutadana, la qualitat de les recollides complementàries i la traçabilitat del material recuperat.
Menorca disposa de 595 contenidors de paper i cartó distribuïts per tota l'illa i, a més a més, aquest material també es recull a més de 300 grans productors. Completa el sistema una recollida porta a porta comercial a tots els municipis que es realitza de dilluns a dissabte.
Amb aquesta logística l'any 2016 s'han recollit un total de 5.022,36 tones de paper i cartó, el que implica que cada menorquí/ina ha separat durant l'any uns 47,78 Kg de cartó.
Es tracta doncs d'un reconeixement a tots els participants en la cadena de reciclatge, des de cadascun dels membres de les famílies que separen a casa seva, comerciants, empresaris, fins l'equip humà que s'encarrega de recollir i condicionar tot el paper i cartó que surt de Menorca per al seu aprofitament.

Maó, 3 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS