Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca promou un procés participatiu per a l'elaboració d'un reglament per a la declaració de festes d'interès cultural a l'illa de Menorca

Data : 31/01/2017

El Consell Insular de Menorca, a través del seu Departament de Cultura i Educació, ha iniciat un procés participatiu per tal de recollir l'opinió dels ciutadans i de les entitats culturals de l'illa sobre la iniciativa de redactar i aprovar un reglament sobre el procediment de declaració de festes d'interès cultural a Menorca.

L'article 5 de la Llei 1/2002, de 19 de març, de cultura popular i tradicional de les Illes Balears, preveu que les celebracions de les festes tradicionals pròpies de la cultura popular de les Illes Balears d'especial arrelament i rellevància poden ser declarades festes d'interès cultural, i atorga als consells insulars la potestat d'aprovar el reglament que especifiqui el procediment que s'ha de seguir a cada illa per a aquestes declaracions.

D'altra banda, l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que, prèviament a l'elaboració d'un projecte de llei o de reglament, l'Administració competent ha de promoure un procés participatiu per tal de demanar l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma.

Per aquest motiu, el Consell Insular de Menorca ha posat a disposició de totes les persones i entitats que hi vulguin participar una enquesta sobre aquesta iniciativa, a la qual es pot accedir, durant el mes de febrer, a través del web institucional del Consell Insular (www.cime.es) i del web de cultura popular (www.culturapopularmenorca.cat).

Tothom que hi estigui interessat, podrà emplenar i enviar el formulari de participació durant tot el mes de febrer.

Maó, 31 de gener de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS