Notícies i actualitat

Inauguració institucional del Centre Bit Menorca, una aposta per la innovació i l’economia del coneixement

Data : 26/01/2017

El Centre Bit Menorca ja és una realitat. L’espai s’ha inaugurat avui capvespre com una clara aposta per la innovació i l’economia del coneixement. El Centre Bit contribuirà a la millora del model productiu de la nostra illa i permetrà una diversificació de l’economia a favor de la competitivitat, donant més estabilitat als treballadors.

L’acte institucional ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord; i l’alcaldessa d’Alaior (seu del centre) Misericordia Sugrañes; entre d’altres autoritats i representants del sector empresarial.

Salord ha agraït la tasca duita a terme per l’Executiu autonòmic per tal que avui el Centre Bit Menorca sigui una referència en matèria d’Innovació i Noves Tecnologies. “No tenc cap dubte que aquest espai, fruit de la col·laboració entre la institució insular a la qual represent i el Govern de les Illes Balears, dibuixa a la perfecció l’avanç tecnològic que dóna impuls a la nostra illa en la dinamització econòmica i la professionalització de tot el que concerneix les Noves Tecnologies”, ha afirmat.

La presidenta ha donat l’enhorabona a la Fundació Bit i a la Conselleria de Vicepresidència pel gran esforç que han realitzat, “una dedicació que posa de manifest que una de les prioritats fonamentals de l’equip de govern insular i de l’Executiu autonòmic és la inversió en innovació. Un full de ruta que s’ha anat complint a bon ritme i que permet que avui ens puguem reunir tots aquí per celebrar la posada en marxa del Centre Bit Menorca”.

“Esper, i sé que és un desig de tothom, que des d’aquest municipi d’Alaior donem una empenta a la creació d’un àmbit empresarial que aposti per la innovació; per incubar empreses amb una tecnologia innovadora i que aquestes es desenvolupin dins aquests camps. La nostra illa ja disposa d’un nou espai per al coneixement i la diversificació de l’economia. Així, m’agradaria destacar el conveni entre Vicepresidència, la Fundació Bit i el Consell Insular de Menorca per a la gestió, foment i impuls d’un centre que demostra la implicació de la institució insular envers aquest projecte. Ha estat un treball molt intens per tal d’accelerar els tràmits”, ha afegit.

A més, Salord ha destacat la implicació en tot moment de l'Àrea d'Ocupació i d'Innovació del Consell Insular de Menorca amb el desenvolupament de projectes de formació vinculats a la tecnologia. Finalment, ha agraït a les empreses i professionals que des del primer dia d'obertura del Centre Bit Menorca donen vida a un projecte fonamental per a l’impuls de l’economia insular.

Centre Bit de Menorca

En aquests moments hi ha 4 empreses ubicades a les noves instal·lacions del Centre Bit i 6 projectes es troben en fase d'incubació. Per tant, encara hi ha espai per a 10 projectes a la incubadora i per a quatre empreses.

La inversió total, entre adquisició de l'edifici i condicionament d'aquest, ha estat de 4.346.237,66 euros.

A part de posar la infraestructura per poder crear llocs de feina qualificats, el Centre Bit Menorca també serveix per formació de joves, com ara la fira de formació professional al CentreBit previst pel maig.

Presència empresarial, d'empreses consolidades al CentreBit Menorca:
- Binary Menorca
- Menorca Zeros i Uns
- Infotelecom
- Tao Visual

Alaior, 26 de gener de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS