Notícies i actualitat

El 53,2% dels ciutadans enquestats a través del formulari en línia Diàleg pel Turisme assenyala que la convivència dels menorquins amb el turisme és bona

Data : 26/01/2017

La vicepresidenta primera i consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, ha presentat els resultats de l’informe del formulari en línia que obre la participació a la ciutadania en el marc del Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca (PDT). Un pla que -tal com ha explicat Mora- ha de marcar l’estratègia a seguir en l’àmbit turístic els propers 10 anys, amb “independència dels canvis dels cicles polítics”. Cal recordar que el Servei d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca va iniciar el mes de juny de 2016 la redacció del Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca (PDT), que respon a l’obligació legal requerida en l’article 70 de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears, però també a la necessitat social de definir i planificar la futura gestió del turisme a l’illa de Menorca.

“Treballam per un PDT que vol tenir una vigència de deu anys, tot i que es revisarà cada dos, perquè s’han de poder corregir les desviacions que es produeixin. Per tant, serà un document viu adaptat a les necessitats de cada moment”, ha dit.

Mora ha destacat l’èxit de la mostra ciutadana, ja que en solament 20 dies el formulari va arribar a ser viral amb un total de 1.719 enquestes vàlides. La consellera ha volgut agrair tant la implicació de la població com la de les entitats del sector que, de manera conjunta van aconseguir que la participació hagi estat un èxit; així com enriquidor per a l’anàlisi.

La consellera ha subratllat el fet que un 33% dels enquestats “no visquin ni directament ni indirectament del turisme, per tant és evident que hi ha una preocupació entorn del mateix. Per a la institució insular les conclusions de l’informe són molt positives. Entre aquestes cal esmentar que:

- El 53,2% dels ciutadans enquestats assenyala que la convivència dels menorquins amb el turisme és bona, alhora que demana la conscienciació respecte del medi natural per part dels visitants. Mentre que un 11,5% diu que és molt bona.

“Menorca aposta per la sosteniblitat, tal com s’ha demostrat a la fira Fitur, estem dins l’any del turisme sostenible i l’illa compta amb una ciutadania conscienciada per rebre aquest tipus de turisme”, ha afegit Mora.

- El 85,8% dels residents a Menorca consideren que l’illa no té definit el seu model turístic, “però en canvi Menorca disposa de tots els elements per definir-ho”, assenyala Mora.

- La majoria dels enquestats valoren l’Impost de Turisme Sostenible i consideren (per aquest ordre) que s’hauria d’invertir en la conservació del medi ambient per evitar els efectes negatius de l’impacte del turisme; i en segon lloc, en la millora d’infraestructures de l’illa en general.

- Del sondeig es desprèn que, malgrat que destaca la imatge de sol i platja que tenen de Menorca els visitants, els productes turístics que s’haurien de promocionar són, per aquest ordre: turisme cultural, turisme actiu, turisme històric i turisme gastronòmic.

- Gairebé el 68% dels menorquins fa una valoració positiva del lloguer d’habitatges per a ús turístic.

-Entre les accions més adequades a l’hora de promocionar Menorca, els enquestats subratllen les xarxes socials; les campanyes especialitzades; així com la pàgina web del destí.

La directora insular d’Ordenació Turística, Elena Costa, ha explicat quins són -segons els enquestats- el principal objectiu que ha de tenir el PDT: minimitzar els impactes negatius del turisme sobre els recursos naturals; disminuir l’estacionalitat turística; establir estratègies turístiques a llarg termini; crear llocs de feina; etcètera.

Pel que fa al perfil de turista ideal, el resultat del sondeig apunta a un turista d’entre 35 i 55 anys, nacional i que visita l’illa en família o parella.

En definitiva, els objectius principals del PDT són minimitzar els impactes a l’entorn i la disminució de l’estacionalitat.

Podeu consultar l’informe de resultats en el document adjunt.

Maó, 26 de gener de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS