Notícies i actualitat

El Consell i els ajuntaments de l'illa debaten les noves zones protegides per preservar més el litoral

Data : 24/01/2017

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha reunit avui matí a les alcaldesses i alcaldes de Menorca que han assistit a la celebració de la segona Junta de Batles de la Reserva de la Biosfera.

D’acord a l’informe decennal que recordava a la institució insular l’obligació de tenir un pla d’acció i involucrar alhora a les administracions, i -tal com assenyala Javier Ares- ja que “fins ara hi havia una manca d’involucració real per part del Govern i dels ajuntaments”, des del departament de Medi Ambient es va decidir crear aquesta Junta d’Alcaldes de la Reserva de la Biosfera. “Enguany hem implicat també al Govern amb una partida pressupostària de 120.000 euros”, ha afegit el conseller.

Pel que fa al pla d’acció, Ares ha avançat que ja està en procés de contractació. Aquest es durà a terme mitjançant un procés participatiu -amb una durada d’uns 15 mesos- i permetrà a les administracions implicades fixar els objectius per a aquest pla d’acció.

L’altre punt tractat a la reunió és la rezonificació de la part terrestre i l’ampliació de la zonificació de cara al mar. “No tenia cap sentit per a la UNESCO que una illa declarada com a Reserva de la Biosfera no inclogués la part marítima i no fes una actualització com toca de la part terrestre”. En aquest sentit, el departament de Medi Ambient ha encarregat a dos professionals (una biòloga marina i un geògraf) perquè d’aquí al mes de març es pugui comptar amb una nova zonificació i una ampliació cap a la mar. Amb aquesta finalitat es vol fer partícip a tots els sectors més importants que puguin sumar en el desenvolupament d’aquesta acció. “Ja ens hem reunit amb el Consell Social de la Reserva de la Biosfera, un dels òrgans més plurals que hi ha; i aquesta setmana ho durem al Consell Científic. El fet de presentar-ho avui als alcaldes i alcaldesses de Menorca és que hi col·laborin amb les seves aportacions entorn d’un territori que tenen molt proper”. A partir d’ara els municipis faran arribar les seves aportacions a la institució insular.

La reunió ha comptat també amb la participació de la directora insular de la Reserva de la Biosfera, Irene Estaún.

Maó, 24 de gener de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS