Notícies i actualitat

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i l'IME publiquen el llibre “Guia dels bolets de Menorca” dins la col·lecció Reserva de Biosfera

Data : 23/01/2017

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis, han tornat a unir esforços per tal de continuar la col·lecció Menorca Reserva de Biosfera , en compliment d'un dels principis bàsics de les Reserves de Biosfera, la funció logística, o de suport logístic, és a dir, té com a finalitat promoure activitats d'investigació i seguiment, educació ambiental, capacitació i divulgació dels valors naturals, històrics i culturals de la nostra illa.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares; la coordinadora científica de l’IME, Josefina Salord; i dos dels autors Tòfol Mascaró i Josep Lluís Melis han presentat avui matí aquest nou llibre, nombre 5 de la col·lecció, i que està dedicat a la diversitat micològica de Menorca. El projecte editorial és un reflex de l'esforç continuat en l'estudi d'aquest grup biològic per part dels micòlegs illencs, que en els darrers anys han aprofundit en gran manera en el coneixement de la riquesa i diversitat de bolets que hi ha a Menorca. La guia, presenta fitxes descriptives de 302 espècies de bolets, de les quals 59 espècies es citen per primera vegada a la nostra illa. Amb aquesta guia es posa a l'abast, d'una manera molt divulgativa, una bona eina que ajudarà als aficionats a aprofundir i conèixer millor els bolets de Menorca.

Els autors són els micòlegs Josep Lluís Melis (Ciutadella), Tòfol Mascaró (Alaior) i Guiem Mir (Alaró), tots tres experts integrants del Cercle Micològic de Menorca Doctor Saurina, que han col·laborat amb l'Agència al llarg del 2016 amb l'objectiu de posar el seu ampli coneixement a l'abast d'aquesta guia.

S'han editat 3.000 exemplars de la guia en dos idiomes (català i castellà), a partir de demà la publicació estarà a disposició de tothom que estigui interessat a les llibreries de tota Menorca a un preu de venda de 22 euros.

El conseller Ares ha subratllat que la publicació enriqueix el coneixement de la biodiversitat que té la nostra illa, “l’hem de posar en valor i preservar-ho de cara al futur”, ha dit. Per la seva banda, Tòfol Mascaró ha destacat que no ha estat gens fàcil editar un títol d’aquestes característiques, tan visual i amb tantes fotografies. “És una guia que va dirigida tant al públic aficionat com al més especialitzat”, ha afegit.

Des de l’IME, col·laborador en la difusió i edició de la guia, Josefina Salord ha destacat que aquest volum nombre 5 significa la consolidació d’una nova col·lecció que té el seu punt de partida a guies prèvies com les de les Aus de Menorca o la de les Plantes de Menorca. “Ambdues guies han aconseguit satisfer en un grau màxim al públic menorquí i de fora de l’illa”, ha afirmat Salord. Un fet important que “es tradueix amb el prestigi que aquesta col·lecció té. Com a Institut Menorquí d’Estudis agraïm la voluntat de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera per tirar endavant aquesta col·lecció, ja que contribueixen a fer realitat un dels grans objectius de la Reserva de la Biosfera: la divulgació dels seus valors i de posar-los a l’abast de tota la població menorquina i de fora de l’illa”.

La “Guia dels bolets de Menorca” es presentarà públicament el dijous 9 de febrer a les 20 hores a la seu de l'IME, per part del conseller de Reserva de Biosfera i Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, Javier Ares, juntament amb la coordinadora científica de l’IME, Fina Salord i els tres autors.

Maó, 23 de gener de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS