Notícies i actualitat

FITUR 2017: Menorca avança cap a la desestacionalització

Data : 20/01/2017

Els contactes mantinguts aquests dies per la Fundació Foment del Turisme de Menorca a FITUR confirmen l’encert de les accions encaminades a allargar la temporada turística. Alguns dels operadors turístics i companyies aèries que mouen major volum de negoci han anunciat la seva decisió d’avançar l’operativa a l’inici de la primavera i mantenir-la fins a finals d’octubre. És el cas del touroperador francès FRAM i del britànic Thomas Cook, que iniciaran l’activitat amb Menorca a principi i mitjan abril, respectivament. També Jet2.com ha confirmat que enllaçarà l’illa amb Regne Unit des de finals d’abril.

Són casos paradigmàtics que mostren una tendència apuntada també pels responsables de les oficines espanyoles de turisme als principals mercats turístics. Mostra d’això és que des de l’OET de Londres han anunciat un creixement del 75% en l’ocupació dels vols que arriben des del Regne Unit en els mesos purament de temporada baixa, és a dir, de novembre de 2016 a març de 2017.

“El gran objectiu que perseguim des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca és allargar la temporada, rompre amb l’estacionalitat, i les dades recollides a FITUR ens confirmen que anem fent passes en el bon camí”, ha assenyalat la presidenta del Consell i de la fundació, Maite Salord, que ha fixat en aproximadament un 70% el volum d’accions promocionals de finalitat desestacionalitzadora.

En efecte, l’any passat van arribar a Menorca fora dels mesos d’estiu més de mig milió de turistes, el que representa un 37,2% del total. Aquesta xifra, que suposa un increment interanual d’1,2 punts, marca un punt d’inflexió i mostra el camí a seguir per arribar a aconseguir a mig termini un òptim 45%, una fita assolible tenint en compte que els mateixos operadors turístics demanen col·laborar en la promoció de productes desestacionalitzadors, principalment els relacionats amb la cultura i el patrimoni, la natura i la gastronomia.

“Els objectius d’uns i altres conflueixen i això és molt important perquè demostra que creix la confiança en la destinació”, ha afirmat al respecte el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives. De confluència d’objectius també ha parlat la presidenta quan ha subratllat la necessitat de compartir prioritats amb el sector privat: “Podem tenir diferències en algunes qüestions però tenim molt clar cap on hem d’anar en un tema tan important per a Menorca com és el turisme”. En aquest sentit, ha recordat que les accions per allargar la temporada s’emmarquen en una estratègia que cerca créixer en qualitat, el que significa millorar, entre d’altres, indicadors com el de la sostenibilitat dels recursos naturals o el de la qualitat laboral.

Maó, 20 de gener de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
FOTO
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS