Notícies i actualitat

El Consell Insular destina 360.000 euros per a la promoció i suport al sector industrial de Menorca: Calçat i Bijuteria

Data : 02/05/2013El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, el conseller d'Economia, Medi ambient i Caça, Fernando Vilallonga, el vicepresident de l'Associació de Fabricants de Calçat de Menorca, Carlos Truyol, i el president de l'Associació Espanyola de Fabricants Exportadors de Bijuteria i Accessoris (Sebime), José Moreno, han presentat avui el Pla de Promoció i Suport al Sector Industrial de l'Illa -calçat i bijuteria- amb una dotació de 360.000 euros

El pla compta amb dues grans accions de promoció i presència en fires: La primera iniciativa és la signatura d'un conveni amb l'Associació de Fabricants de Calçat de Menorca per import de 70.000 euros, així com la rúbrica d'un altre conveni amb Sebime, també per 70.000 euros.

Aquests dos convenis serviran per desenvolupar accions conjuntes destinades a tenir presència en premsa especialitzada, màrqueting on-line, organització i coordinació de les activitats en fires i finalment, i en el cas de l'Associació de Calçat Menorca, en una promoció especifica per l'Avarca de Menorca.

La segona acció i nova per aquest any 2013 és la creació d'una línia d'assistència a fires destinada a les empreses que comptarà amb una dotació de 220.000 euros: 110.000 euros per al sector del calçat i 110.000 euros per al sector de la bijuteria.

D'aquesta ultima acció es beneficiaran 44 empreses -17 de bijuteria i 27 del calçat- que tenen previst assistir a fires nacionals i internacionals, en més de 17 destinacions de tot el món: Madrid, Barcelona, Paris, Milà, Berlin, Düsseldorf, Miami, Nova York, Las Vegas, Tokio, Hong Kong, Xangai, Copenhaguen, Florència, Atlanta, Bèlgica i Seül.

Amb aquest pla es pretén estimular la comercialització i l'augment de vendes, sector, el de la indústria, del que depenen 44 empreses amb un total d'1.395 treballadors, i unes exportacions que ronden els 45 milions d'euros.

El president Santiago Tadeo explica que l'engegada d'aquest pla ha estat possible gràcies a la labor d'austeritat i control de la despesa corrent que l'equip de govern insular ha vingut aplicant des de l'inici de mandat. “Austeritat no perquè sí, sinó per poder destinar després recursos a fomentar l'economia productiva”.

Tadeo ha posat com a exemple d'això el pla de suport al sector primari amb una dotació de gairebé 400.000 euros, amb la col·laboració del sector.

Per la seva banda, el conseller Vilallonga recorda que l'objectiu d'aquest pla és doble: d'una banda es pretén assegurar la presència de les nostres empreses en les millors i més reconegudes fires a nivell internacional i d'altra banda és aconseguir dinamitzar i estimular l'economia i incrementar el nivell de vendes i exportacions del sector industrial menorquí.

Maó, 2 de maig de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS