Notícies i actualitat

El conseller Ares assisteix a la presentació i entrega de la Proposició de llei per a la protecció del mar Mediterrani a càrrec de l’Alianza Mar Blava

Data : 18/01/2017

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha assistit avui matí a la presentació i entrega de la Proposició de llei per a la protecció del mar Mediterrani sota jurisdicció espanyola enfront de l’amenaça de les prospeccions d’hidrocarburs. L’acte s’ha celebrat a la Sala Maura del Parlament de les Illes Balears, una reunió en la qual també han participat els representants dels grups parlamentaris i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal.

El conseller Ares veu amb bons ulls la proposta i assegura que blindaria el Mediterrani de tota amenaça a la recerca d’hidrocarburs. “L’objectiu és protegir la biodiversitat, hem de treure tot el potencial de l’Alianza Mar Blava i contribuir entre tots a un canvi de model energètic”.


La llei s’estructura en un article, una disposició addicional i una disposició transitòria, i prohibeix l'exploració, la recerca i l’explotació d'hidrocarburs, o altres substàncies minerals, en el medi marí de la mar Mediterrània sobre el qual l'Estat espanyol tingui jurisdicció. També prohibeix en aquest espai marí l'exploració per mitjà d'adquisicions sísmiques, sigui quina en sigui la finalitat, excepte en el cas que estigui científicament demostrat que s'utilitzen tecnologies completament innòcues per al medi marí.
 
La disposició transitòria estableix que la Llei és aplicable a totes les sol·licituds d'exploració, recerca i explotació d'hidrocarburs o d'adquisicions sísmiques que no hagin estat resoltes quan entri en vigor, i la disposició addicional, que les explotacions d'hidrocarburs compreses en la Llei que s’hagin concedit abans que entri en vigor, romanen vigents fins que s’extingeixen, i no poden ser objecte de cap pròrroga.


Maó, 18 de gener de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS