Notícies i actualitat

L'operatiu antiincendis que ha organitzat el Consell Insular en col·laboració amb el Govern balear tindrà continuïtat

Data : 30/04/2013

La iniciativa que ha desenvolupat el Consel lInsular de Menorca amb el Govern balear durant els darrers tres mesos per organitzar un operatiu antiincendis format per persones desocupades i voluntaris tindrà continuïtat en els propers mesos, donada la bona experiència resultant.

Així ho ha explicat avui el conseller de Mobilitat i Projectes del Consell Insular de Menorca, Luis Alejandre, durant el lliurament de diplomes a les persones que han pres part en aquest operatiu; uns diplomes que acrediten la seva experiència laboral. La directora del SOIB, Francesca Ramis; el director de l'Ibanat, Eduardo Parga, i el responsable a Menorca, Jorge Casado, també han estat presents a l'acte de lliurament as Mercadal.

A més de voluntaris, el Consell Insular i el Govern balear van seleccionar persones en atur amb experiència de peó i treballador forestal i jardiner, després que el pla fos aprovat el 28 de gener d'enguany.

Els seleccionats primer van superar tres cursos de preparació: Curs de pla integral de defensa contra incendis forestals per a les urbanitzacions ubicades a la interfase urbanoforestal de Menorca per realitzar treballs silvícoles i prevenció d'incendis forestals, Curs de mecànica de maquinària i Curs d'aplicador-manipulador de productes fitosanitaris. Les zones sobre les que s'ha intervingut han estat les de Cala Morell, Ferreries, Son Parc, Torre-solí Nou, Cala Llonga, Cala Rata i Binibèquer.

La llei obliga les administracions responsables, en aquest cas els ajuntaments, a establir una franja perimetral de 25 metres d'amplària per separar la zona edificada de la forestal, així com un camí perimetral de cinc metres.

Aquestes persones cobren un subsidi d'atur del SOIB de 426 euros, mentre que el Consell, per la seva part, ha completat aquesta quantitat amb una assignació d'entre 320 i 400 euros, segons si era peó o capatàs.

«Volem aconseguir dues coses: donar un cop de mà a aquestes persones, millorant la seva formació, i col·laborar amb l'Ibanat per controlar els possibles incendis», explica el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.


Maó, 30 d'abril de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS