Notícies i actualitat

Les setze persones que han finalitzat avui els tallers ocupacionals d'Instal·lació i manteniment de jardineria i d'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions rebran el seu certificat de professionalitat

Data : 30/04/2013

Avui dimarts la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, acompanyada de la directora del SOIB, Francesca Ramis, ha lliurat a la Sala Multifuncional des Mercadal els certificats de professionalitat que han obtingut les setze persones en atur que han pres part en els tallers ocupacionals d'Instal·lació i manteniment de jardineria i d'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions.

Aquestes persones han cursat els tallers ocupacionals el darrer mig any a les instal·lacions de Sa Roqueta, a Ciutadella, per al d'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, i a Sa Granja, a Maó, per al de Jardineria; la qual cosa ha estat possible gràcies a l'aprovació del SOIB.

Els alumnes i treballadors han estat derivats des del SOIB i els escollits van superar una entrevista personal realitzada per dos membres del Consell Insular i un representant del Servei d'Ocupació autonòmic. Els requisits eren ser desocupat/ada de llarga durada (més de dotze mesos) o desocupat/ada que dins el període dels darrers 12 mesos hagués treballat com a màxim tres mesos, així com també que fossin adequats al lloc de feina.

Aquestes iniciatives suposen rebre formació remunerada durant sis mesos i el cost per cada taller és de 98.000 euros, finançats en un 94% pel SOIB i la resta pel Consell Insular de Menorca.

El certificat de professionalitat que han obtingut «els obrirà portes a l'hora d'incorporar-se al mercat laboral», explica la vicepresidenta Pilar Pons. De fet, cal remarcar que la formació en atenció sociosanitària a persones dependents en institucions serà obligatòria a partir de 2015 per poder fer feina en el sector sociosanitari, per la qual cosa «aquest taller té un valor afegit important», segons la directora del SOIB.

«Des del Consell de Menorca vam considerar molt interessant l'oportunitat de poder oferir aquests tallers d'ocupació, i per açò hi vam presentar aquests dos projectes, que han tingut molt bona acceptació. El nostre compromís com a institució insular és continuar treballant per donar més oportunitats formatives, i així obrir més portes als beneficiaris a l'hora d'incorporar-se al mercat laboral», afirma la vicepresidenta del Consell.

Per la seva part, la directora general del SOIB ha felicitat els alumnes. «Es tracta d'una bona oportunitat per formar-se en sectors en els quals pensam que hi ha possibilitats importants de trobar feina en acabar el taller». També ha manifestat que es preveu començar nous tallers a l'octubre, en els quals es passarà de vuit a deu alumnes.

Maó, 30 d'abril de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS