Notícies i actualitat

El president Bauzá anuncia el traspàs de competències en matèria de promoció turística als Consells insulars

Data : 29/04/2013En aquest sentit, Bauzá ha destacat que en breu es convocarà a la Comissió Mixta de Transferències de competències per iniciar el traspàs.

La Conferència de Presidents ha comptat amb l'assistència dels presidents del Consell de Mallorca, María Salom; de Menorca, Santiago Tadeo; d'Eivissa, Vicent Serra, i de Formentera, Jaume Ferrer.

Els presidents dels Consells han mostrat la seva satisfacció per aquesta decisió.

D'altra banda i en matèria econòmica s'ha abordat la situació de la Llei de Finançament dels Consells insulars.
Sobre aquest tema, José Ramón Bauzá ha destacat que es tracta d'un “tema prioritari pel Govern”. En aquest sentit, ha informat que després de la presentació per part de tots els Consells de les al·legacions pertinents, en breu, s'iniciaran reunions bilaterals amb les institucions insulars amb la intenció de millorar l'articulat.

A més, en la Conferència de Presidents s'ha abordat el deute contret amb els Consells. En aquest sentit, el president ha assenyalat que la intenció és que “els Consells siguin reconeguts com un proveïdor més de l'administració”, per entrar en el pagament de proveïdors. Durant la reunió mantinguda s'han tractat altres temes com la connectivitat aèria i marítima entre illes.

El president ha assegurat que se segueix treballant per solucionar els problemes de connexió aèria i ha anunciat el compromís del Govern d'aprovar en els propers anys la Llei de Transport Marítim.

Sobre els convenis entre el Govern i els Consells en matèria de benestar social, especialment sobre dependència i discapacitat, Bauzá ha destacat que els convenis se signaran el proper mes de maig. D'aquesta manera, es dóna compliment del compromís adquirit durant l'última Conferència de Presidents, en la qual es va sol•licitar que la signatura d'aquests convenis es realitzarà durant els primers mesos de l'any.

En matèria d'inversions estatutàries, el president del Govern ha assegurat que es continua treballant amb el Govern Central.

Maó, 29 d'abril de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS