Notícies i actualitat

Creix l’interès dels mercats centreeuropeus en Menorca

Data : 18/01/2017

La primera jornada de la Fira Internacional de Turisme – FITUR, que se celebra a Madrid del 18 al 22 de gener, ha servit per refermar les bones previsions anunciades per touroperadors, agències de turisme online i companyies aèries a fires de transcendència per a Menorca com la World Travel Market o la IFTM de París. Aquestes bones previsions ho són per dos motius: perquè confirmen un interès creixent per reservar places a l’inici i al final de la temporada i perquè deixen entreveure una major penetració en cercles d’alt poder adquisitiu.

“Precisament assistim aquests dies a FITUR amb l’ànim d’avançar en la consecució de dos grans objectius: l’ampliació de la temporada i l’increment de la rendibilitat”, ha explicat la presidenta del Consell i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Maite Salord. En ambdós casos s’han assolit avanços. “Podem dir que el 2016 ha estat un any d’inflexió perquè s’ha aconseguit superar la xifra dels 500.000 turistes arribats en primavera i tardor i també perquè s’han produït millores en indicadors com l’ocupació, els preus hotelers o, en general, l’activitat de les empreses del sector serveis”, ha afegit.

Tot i que cap dels agents amb què s’han reunit els responsables de la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha volgut donar xifres, tots han avançat que la temporada 2017 serà positiva per a la indústria turística menorquina. Així ho han afirmat els responsables de les oficines espanyoles de turisme i els representants de Thomas Cook i Jet2.com.

Europa central

Destaca l’interès dels mercats centreeuropeus. El francès, en auge, continuarà apostant per Menorca, una illa amb un gran potencial per atreure turistes d’alt poder adquisitiu, segons paraules de la mateixa directora de l’OET de París. Per consolidar la presència de l’illa a França, la fundació continuarà realitzant accions adreçades al client final. Cal recordar, a més, que les connexions amb els aeroports francesos s’iniciaran a mitjan abril i acabaran a finals d’octubre.
També es llença un missatge positiu des de l’OET de la capital bàvara. Moguts pels bons resultats de l’acció realitzada amb el grup d’agències de viatge RTK, han animat els responsables de la fundació a mantenir aquesta acció promocional a Alemanya. Segons la informació de què disposen, en poc més d’un any ha crescut prop d’un 20% el coneixement que els teutons tenen de Menorca.

L’interès dels austríacs també creixerà aquesta temporada. Així ho asseguren des de l’OET de Viena. Per tal d’animar les arribades fora dels mesos de temporada alta, la fundació i l’OET col·laboraran en la programació de diferents press trips que cerquin potenciar els atractius de Menorca en els mesos més freds.

Mercat britànic
D’altra banda, els responsables de la fundació també s’han reunit amb Thomas Cook. El touroperador britànic ha confirmat que les reserves cap a Menorca mantenen un ritme positiu i ha anunciat l’avançament de les connexions al mes d’abril. Aquesta decisió és significativa en tant que confirma l’interès d’un mercat prioritari pels productes que ofereix l’illa fora dels mesos de temporada alta. Val a dir que el 40% dels britànics que van visitar Menorca l’any passat ho van fer en primavera i tardor.

També els responsables de Jet2.com han refermat la seva aposta per Menorca. Tal com van avançar a la fira de Londres, obriran per a la temporada 2017 dues bases noves: Londres-Stansted i Birmingham. Amb la finalitat d’ampliar la connectivitat més enllà dels mesos d’estiu, han acordat amb la fundació dur a terme un pla promocional per incentivar la demanda de productes com el senderisme, el cicloturisme i la gastronomia.

Maó, 18 de gener de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS