Notícies i actualitat

Menorca presentarà la candidatura de la cultura talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat l'any 2016

Data : 24/04/2013

Menorca acollirà la celebració del Consell de Patrimoni, que es reuneix dues vegades a l'any, durant la primavera de 2015, una mostra del compromís i el recolzament del Ministeri de Cultura

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, Maruja Baillo, ha acordat amb el Ministeri de Cultura la presentació de la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO per l'any 2016. Aquesta decisió s'ha pres durant la reunió que ha mantingut la consellera, acompanyada de la senadora per Menorca, Juana Francis Pons Vila, amb la subdirectora general de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura, Elisa de Cabo.

El Ministeri de Cultura és l'òrgan encarregat de presentar una candidatura anual davant de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura. El Lago Salado de Álava i Los Vinos de la Rioja seran les candidatures espanyoles que es presentaran els anys 2014 i 2015, respectivament.

Durant la reunió també s'ha acordat la organització i celebració del Consell de Patrimoni, que es reuneix dues vegades a l'any, a l'illa de Menorca durant la primavera de 2015, una mostra del compromís i el recolzament del Ministeri de Cultura a la candidatura de la Cultura Talaiòtica.

Maruja Baillo ha destacat L'interès i entusiasme que ha despertat el patrimoni talaiòtic de Menorca i ha explicat que durant els pròxims dos anys el departament de Patrimoni del Consell Insular de Menorca es centrarà en l'elaboració d'un exhaustiu expedient científic que contempli tots els aspectes tècnics i històrics de cada poblat, jaciment, excavacions i treballs arqueològics de l'època talaiòtica a Menorca. Uns estudis que seran dirigits i revisats pel Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, ICOMOS, organització que representa a la UNESCO a Espanya.

La consellera ha explicat que l'expedient que es presentarà davant l'organització internacional ha de descriure i identificar de manera adequada tots els elements del patrimoni talaiòtic de Menorca pel que "la preparació d'aquest document requereix d'un important treball d'investigació i documentació per tal de presentar un projecte sòlid i amb possibilitats de ser aprovat durant el procés d'anàlisi".

Baillo assegura que amb el compromís i el recolzament del Ministeri de Cultura a la candidatura de Menorca Cultura Talaiòtica es dóna una important passa en el reconeixement dels valors patrimonials i històrics de la illa, "un fet que ens identifica com una destinació turística excepcional amb característiques singulars i que demostra que Menorca és molt més que una destinació de sol i platja".

La consellera ha volgut destacar també l'aposta de l'equip de govern del Partit Popular per potenciar els valors naturals de Menorca i el treball que s'impulsarà i es desenvoluparà per aconseguir el títol de Menorca com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO durant la propera legislatura.

Maó, 24 d’abril de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS