Notícies i actualitat

TURESPAÑA distingeix avui a altres 44 noves empreses de Menorca amb el segell de “Compromís de Qualitat Turística” de caràcter biennal

Data : 24/04/2013

L'Institut de Turisme d'Espanya (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han distingit aquesta tarda a 44 empreses menorquines amb els diplomes i plaques que els acrediten com a companyies amb “Compromís de Qualitat Turística” atorgades en el marc del programa SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística En Destinacions). El lliurament s'ha realitzat en un acte celebrat en el Consell Insular de Menorca amb el president de la institució, Santiago Tadeo i la consellera de Turisme, Salomé Cabrera.
 
Aquesta distinció, que té una validesa de dos anys, acredita el compliment dels requisits establerts en la metodologia i reconeix l'esforç, el compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix a l'empresa enfront de la competència. Amb les distincions d'atorgades avui, ja són 62 les empreses menorquines que ho posseeixen, després de les 18 que ho van rebre l'any passat i que renovaran el seu compromís amb la qualitat per dues més en la propera edició. D'aquesta forma, Menorca compta amb un total de 25 hotels i apartaments turístics, 4 empreses d'allotjaments rurals, 2 spas, 1 restaurant, 2 bars i cafeteries, 5 empreses de turisme actiu, 5 comerços, 2 agències de viatges, una d'elles amb totes les seves sucursals, 3 oficines d'informació turística, 4 museus i centres d'interès cultural i 1 empresa de lloguer de cotxes, guardonades pel SICTED.

El SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística En Destí) és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per l'Institut de Turisme d'Espanya (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb empreses/serveis turístics de fins a 30 oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i satisfacció del turista.

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo va assenyalar davant els guardonats que “Menorca és una destinació que està treballant de forma transversal i en col·laboració amb el sector privat, per recuperar el seu lloc com a destinació turística competitiva i amb una oferta a l'altura de les noves necessitats dels viatgers d'avui”.

Per la seva banda, Salomé Cabrera, la consellera de Turisme del Consell Insular de Menorca, va manifestar en la presentació que “la qualitat en aquest cas és una distinció però la realitat és que per a Menorca és una necessitat, ja que la competitivitat de la nostra destinació va íntimament lligada a recuperar els valors originals dels inicis de la indústria turística tals com l'hospitalitat, l'amabilitat o la cura en el servei. Tot això es traduirà en qualitat de l'experiència que finalment viuran els turistes que visitin la nostra illa i ajudarà de manera determinant al posicionament de la nostra destinació¨.

Per això, Menorca és des del mes de desembre de 2012 part del Comitè Interdestins, òrgan de participació destinat a l'intercanvi d'informació, actuacions i evolució de la implantació del SICTED en el destins participants, a l'amortització de les actuacions dutes a terme per cadascun de les destinacions i a la supervisió de la correcta implantació del model SICTED.

En el mateix ordre, el passat dia 31 de gener, dins del marc de la fira de Fitur, el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo i la Consellera de Turisme, Salomé Cabrera, van assistir a l'acte al que Menorca va rebre dos reconeixements pel treball realitzat dins del projecte SICTED. El primer va ser amb motiu de l'esforç constant i la dedicada aposta pel SICTED atès que Menorca és un de les vuit destinacions que van participar en el projecte des del seu inici, fa més de deu anys, i que segueix distingint a les seves empreses i establiments turístics amb el segell de qualitat. Al mateix temps Menorca va rebre un segon reconeixement com a segon finalista en la categoria de Gestor SICTED 2012, reconeixement que s'atorga pel treball i l'esforç realitzat en favor de la qualitat, a través del desenvolupament i la implantació del SICTED en les empreses i serveis turístics de Menorca.

L'any 2001, i sota la iniciativa del Consell Insular de Menorca, l'illa va ser triada com a destinació pilot per implantar el Sistema de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED). Des d'aquesta data s'està treballant, ara des de la Fundació Destí Menorca, per impulsar i desenvolupar aquest sistema de qualitat. 

Maó, 24 d'abril de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS