Notícies i actualitat

Valoració positiva de l'equip de govern insular de la liquidació del pressupost de 2012

Data : 24/04/2013El Consell Insular de Menorca va tenir un resultat pressupostari en positiu de 5,3 milions d'euros el 2012, quan entre els anys 2008 i 2010 va tancar en negatiu. A més, el romanent de tresoreria de 2012 va concloure amb menys dos milions d'euros, quan el 2011 va ser de menys 7,9 milions d'euros.

Així ho han explicat avui el president d'aquesta Institució, Santiago Tadeo, la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, i el seu director insular, Adolfo Vilafranca, durant la presentació de la liquidació del pressupost de l'any 2012, el primer elaborat íntegrament pel nou equip de govern insular.

El president Tadeo ha explicat que aquestes xifres són possibles gràcies a la tasca d'austeritat que es va iniciar amb el nou equip de govern i que ha permès aconseguir, per exemple, destinar recursos propis per a promoció turística en un mercat emergent i amb poder adquisitiu com és el rus, garantir un pla de suport al sector primari amb de gairebé 400.000 euros i una línia d'ajuda de més de 100.000 euros per potenciar la bijuteria, a més d'una altra per al calçat, que serà presentat prest.


La consellera Pilar Pons ha destacat que el mateix informe d'Intervenció destaca l'evolució de l'estat del romanent de tresoreria, que juntament amb la dada del resultat pressupostari suposen una radiografia de la salut econòmica del Consell Insular de Menorca.

Les raons de l'actual situació econòmica del Consell Insular són en paraules de la consellera Pilar Pons un canvi en la política de gestió dels recursos públics, la redacció d'un pressupost més realista, el pla de pagament a proveïdors i la contenció en despesa de personal, en definitiva millorar la eficiència en la gestió dels recursos públics.

Per altra banda, també s'ha donat compte de l'evolució del deute bancari del Consell Insular que si en 2010 era de 41,9 milions d'euros, al 2011 era de 36,8 i al finalitzar el 2012 va ser de 35,7 milions d'euros. Es més, amb un esperit de prudència, no s'ha comptabilitzat la bestreta de 2012 de tres milions d'euros, que encara no ha estat cobrada.

Pel que fa al deute del Govern Balear amb el Consell Insular, si bé al tancament del 2012 era de 39 milions d'euros, a dia d'avui aquesta xifra s'ha reduït en sis milions i està en 33,1 milions d'euros. També s'ha valorat de forma positiva el recent compromís manifestat al Parlament de liquidar el deute pendent en el present mandat, considerant les dificultats econòmiques que pateix en propi Govern balear.

En definitiva, l'equip de govern insular fa una valoració positiva, tot i que encara caldrà assumir resultats negatius d'exercicis anteriors per la qual cosa és necessari continuar amb una línia de control de la despesa corrent i de gastar només els doblers que es tenen, explica la consellera Pilar Pons.


Maó, 24 d’abril de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS