Notícies i actualitat

El tresor natural, històric i etnològic de Menorca, a l'abast de més d'un milió d'alemanys

Data : 14/04/2013

El tresor natural de Menorca serà el protagonista d'una sèrie de tres extensos reportatges que el periodista alemany Thorsten Keller publicarà pròximament a tres dels mitjans de comunicació de major tirada d'Alemanya, amb un poder de penetració que supera, entre tots, el milió de lectors.

El redactor, que va arribar a Menorca diumenge passat dia 7 d'abril, de la mà de Fundació Destí, s'ha documentat personalment durant una setmana dels tresors paisatgístics, etnològics, gastronòmics, monumentals i biològics de Menorca amb la finalitat de redactar una sèrie de tres reportatges. Un d'ells té com destinació el “Westfälische Allgemeine Zeitung”, un diari amb una tirada superior als 500.000 exemplars, propietat del grup de mitjans WAZ, el major grup de capçaleres regionals d'Alemanya i una de les més importants empreses de mitjans de comunicació d'Europa. WAZ Mediengruppe publica a l'actualitat 38 diaris amb una difusió de més de 4 milions d'exemplars, 108 revistes d'informació general i especialitzades, 133 publicacions d'anuncis i unes 250 revistes de clients.

El segon dels reportatges l’escriurà per a la revista setmanal especialitzada AHGZ (Allgemeine Hotel-und Gastronomie-Zeitung) que es reparteix amb més de 40 periòdics d’àmbit nacional i local d'Alemanya, i es tracta de la major publicació setmanal del país germànic. 
El tercer mitjà pel qual escriurà el periodista i fotògraf alemany serà la revista especialitzada en viatges “Merian”, que a Alemanya gaudeix de gran prestigi per la seva qualitat, disseny i continguts.

Aquesta iniciativa, coordinada a través de la Fundació Destí, permetrà descobrir Menorca a més d'un milió de ciutadans alemanys, una promoció indirecta d'enorme i inqüestionable valor en un dels mercats turístics europeus de referència. Aquest és un dels sistemes de promoció de major penetració social i credibilitat, ja que és un periodista alemany qui prova el producte, en aquest cas el poder turístic de Menorca, i després bolca la seva opinió en els mitjans de comunicació pels quals treballa.

La Consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ha destacat que el Consell de Menorca “té molt clar que la riquesa històrica de l’illa és inqüestionable, des de l’època megalítica fins a la dominació britànica, i per això crec en la intensa feina de promoció que la conselleria du a terme d’aquests i d’altres productes de Menorca com la riquíssima gastronomia, els productes autòctons, els costums, festes, tot un patrimoni que no és que sigui alternatiu a les activitats de sol i platja, sinó que són complementàries”. Segons Cabrera, “un turista pot gaudir de les nostres platges extraordinàries i a la vegada conèixer la resta de productes que tenim a Menorca”.

El desplaçament del reporter alemany obeeix a l'estratègia de promoció de Menorca que el Consell Insular realitza per mitjà de la Fundació Destí, encarregada de triar al professional i organitzar les activitats a realitzar a l’illa i sobre les que tractarà la seva sèrie de reportatges. L'organització de visites de professionals de la premsa estrangera a Menorca té com a objectiu estratègic donar a conèixer una Menorca alternativa i complementària a la de “sol i platja”, carregada d'arguments històrics, socials, gastronòmics, monumentals, folklòrics i naturals per ser un referent turístic al Món.

Salomé Cabrera senyala que “si aconseguim que aquest missatge arribi clarament al consumidor final, aquest triarà Menorca per gaudir de les seves vacances. I el que és més important, podrà pensar en l’illa como a destí fora de la temporada d’estiu”. La titular de la cartera de Turisme ha afegit que “aquest és el motiu pel qual des de la Fundació Destí creiem en la necessitat d’accions dirigides a promocionar Menorca a través de prescriptors como a complement de la feina de comunicació tradicional que també es realitza a fires, amb touroperadors, publicitat, etc”.
Thorsten Keller s'ha documentat durant tota una setmana en diversos paratges naturals de Menorca. El periodista alemany ha realitzat rutes pel Camí de Cavalls, ha practica parapent des del Toro (fotografies adjuntes) i ha visitat nuclis com Fornells, Binibeca Vell, Es Migjorn Gran, Calas Fonts o Llucmeçanes. També ha tingut temps per conèixer la riquesa megalítica de Menorca: ha visitat la Naveta des Tudons, Torre den Galmés, Torralba den Salord, Trepucó, Talatí de Dalt, i les necròpolis de Cales Coves i Cala Morell. 

El programa organitzat per Fundació Destí per reforçar la imatge de la marca Menorca no ha deixat de costat altres monuments d'èpoques posteriors però d'enorme interès històric com les basíliques paleocristianes de Son Bou i Fornàs de Torrelló, Sanitja, la Fortalesa de la Mola i el Llatzaret, sense oblidar entorns naturals d'extrema bellesa i riquesa biològica com a S’Albufera des Grau, el Cap de Cavalleria, Punta Nati, Favàritx o l’Illa de l’Aire.

Platges verges com Cavalleria, Binimel·là, Algaiarens, Cala en Turqueta, Macarella o Binigaus, entre d’altres, al costat dels arenals menorquins amb serveis com a Cala Galdana, Sant Tomàs, Son Bou o Cala en Porter han estat parada obligatòria per a Thorsten Keller. 
 
Maó, 14 d'abril de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS