Notícies i actualitat

La Fundació Foment del Turisme de Menorca equilibra la presència en fires generalistes i de producte

Data : 12/01/2017

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha començat l’any promocionant l’illa a tres fires destacades de l’Europa central: Utrecht (Holanda), Viena (Àustria) i Stuttgart (Alemanya). Aquestes accions formen part de la planificació anual que elabora l’ens de gestió turística i que inclou per a aquest exercici una vintena de desplaçaments a les principals cites del circuit firal europeu.

D’acord amb les noves demandes i formes de consum, la fundació ha iniciat un camí cap a la segmentació i l’especialització en matèria de promoció turística, el que explica que hagi decidit reduir progressivament la participació a cites generalistes i, per contra, hagi optat per incrementar-la a esdeveniments centrats en productes concrets, entre els quals s’inclouen fires especialitzades, workshops i presentacions. El resultat és una tendència a l’equilibri.

Objectiu: l’equilibri

Concretament, les fires generalistes a les quals assistirà la fundació, ja sigui amb l’Agència de Turisme de Balears o amb Turespaña, són les següents: Vakantiebeurs (Utrecht), Fitur (Madrid), Reisen (Hamburg), ITB (Berlín), B-Travel (Barcelona), Expovacaciones (Bilbao), IFTM Top Resa (París) i World Travel Market (Londres).

D’altra banda, les fires especialitzades en determinats producte, especialment els relacionats amb el turisme actiu, són: Ferien (Viena), CMT Fahrrad & ErlebnisReisen (Stuttgart), Mahana (Lyon), Free (Münich), Destination Natur (París), Birdfair (Leicester) i Tournatur (Düsseldorf).

D’aquesta relació s’extreu també que la participació serà més elevada a França i Alemanya, cosa que es déu a la major incidència de les fires en aquests mercats. Tant francesos com alemanys acostumen a assistir a esdeveniments d’aquest tipus per obtenir informació útil que els ajudi a planificar les seves vacances i, fins i tot, en alguns casos arribar a formalitzar la compra.

Entorns digitals i accions presencials

El viratge iniciat per la fundació en matèria de promoció turística preveu, a més a més, l’aposta creixent per entorns digitals com a forma d’afavorir la comercialització directa, ja sigui a través de campanyes i accions amb mitjans com a través de l’obertura de noves vies de feina amb agències de turisme online (OTA), portals comparadors i metacercadors.

D’aquesta manera, la fundació replanteja la seva estratègia promocional per arribar a un turista cada cop més exigent i autosuficient a l’hora de programar els seus viatges. I ho fa no només amb l’impuls d’iniciatives en entorns digitals, sinó també amb l’aposta per guies i revistes especialitzades i amb accions de caire experiencial, és a dir, programació de fam trips i press trips que possibilitin la presència física dels prescriptors en la destinació.

A més d’adaptar-se als temps que corren, la FFTM aplica aquesta estratègia amb una intencionalitat clara: equilibrar el pes que tenen les vendes directes i les que es realitzen a través de touroperadors. En aquest sentit, s’ha d’entendre també l’aposta feta per afavorir l’entrada de companyies aèries low cost i regulars.

Maó, 12 de gener de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS