Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca demana a l'Estat un finançament just i la derogació de la Llei d'estabilitat pressupostària

Data : 10/01/2017

La presidenta Maite Salord ha assistit avui a la reunió amb els presidents dels Consells Insulars i el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) per treballar conjuntament temes que es tractaran a la Sisena Conferència de Presidents Autonòmics. L’acte, celebrat al Consolat de Mar, ha estat encapçalat per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que ha estat acompanyada pel vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i la consellera de Presidència, Pilar Costa. Els consells insulars han coincidit a l’hora de demanar a l'Estat un finançament just i la derogació de la Llei d'estabilitat pressupostària.

La modificació de la Llei d’estabilitat pressupostària –ha dit Maite Salord- és una altra de les reclamacions fonamentals per a les corporacions locals, que ara mateix no poden realitzar despeses, tot i tenir superàvit.

La presidenta ha subratllat el tema del finançament com el de més rellevància per ser tractat a la Sisena Conferència de Presidents Autonòmics donat que “sense un finançament fort és impossible fer front als reptes socials i econòmics. El mal finançament que pateixen totes les illes repercuteix damunt tots els ciutadans”.

Salord ha recordat la importància que tenen per a Menorca les inversions de l’Estat, entre les quals es troba la de S’Enclusa (que es va perdre durant l’anterior mandant), un projecte prioritari que acolliria un centre d’interpretació de la Menorca Reserva de la Biosfera i que en aquests moments es troba en situació de contenciós amb el govern central per tal de poder recuperar una inversió que “és clau per a la nostra illa”. “Esperam arribar a un acord per a què aquest centre sigui una realitat a la nostra illa”.


Altres temes proposats han estat la millora del transport aeri i marítim, donat que “a Menorca patim una doble insularitat i per tant és clau la defensa d’una tarifa plana entre illes”; a més de la cogestió aeroportuària que ens permetria insistir en la connectivitat durant la temporada d’hivern -com a instrument desestacionalitzador- alhora que la rebaixa en les taxes aeroportuàries.

A més s’ha sol·licitat la modificació de la Llei d’arrendaments urbans, que “posi fre als problemes d’habitatge que pateixen les illes; o l’impost del sol que “significa una passa enrere cap al model d’energies renovables que defensam des de Menorca com a Reserva de Biosfera que som”.

La presidenta Salord ha valorat de manera molt positiva una reunió que ajuda al fet que “la veu de les illes vagi de manera conjunta i consensuada per sentir-se ben fort a Madrid”.

Maó, 10 de gener de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS