Notícies i actualitat

La proposta Plecs de Lectura convida al foment de la lectura

Data : 03/01/2017

Us informam que per iniciativa de la Biblioteca Pública de Maó juntament amb la Xarxa de Biblioteques de Menorca i amb la col·laboració del Museu de Menorca i de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), el Consell Insular de Menorca inicia un seguit de publicacions de gran difusió. Sota el nom de PLECS de LECTURA s’editarà un full mensual amb un text i una il·lustració a l’anvers.

L’objectiu d’aquesta proposta, presentada avui pel conseller de Cultura i Educació Miquel Àngel Maria, és el foment de la lectura per mitjà de textos interessants i la difusió dels autors i les novetats editorials que es donen en la literatura a Menorca. En aquesta iniciativa hi fan pinya diverses institucions culturals públiques per confluir en uns mateixos propòsits: la promoció de la lectura, la difusió del coneixement històric, científic i literari, la divulgació de textos bàsics sobre les activitats culturals que porten a terme la Xarxa de Biblioteques, el Museu i l’IME. La iniciativa contempla que els tres organismes culturals del Consell conflueixin en un projecte compartit: les biblioteques per la promoció de la lectura, l'IME per promoció dels estudis i les recerques científiques; el Museu per la divulgació del coneixement històric. En un sentit més concret els Plecs de Lectura es fixen fomentar la lectura en català, donar a conèixer autors de Menorca; donar a conèixer aspectes de la història de l'illa; divulgar les edicions i les activitats de les tres entitats; promoure la literatura menorquina en tots els gèneres (poesia, narrativa, assaig...) i finalment difondre l'obra plàstica d'artistes de Menorca.

Els Plecs de Lectura volen penetrar en el teixit ciutadà que habitualment no va a biblioteques o als museus i per tant seran uns plecs de difusió massiva amb una edició de 10.000 exemplars cada mes, que seran distribuïts en llocs estratègics d'afluència de públic com ara estacions d'autobusos, hospitals, centres d'educació, ajuntaments, bars, etcètera, a més dels centres culturals com cinemes, teatres, biblioteques o museus.Format i continguts

L’edició d'un plec tindrà un format de DINA3 plegat. Cada Plec anirà numerat i portarà el nom del mes corresponent. El text pot ser una breu antologia de poemes, un conte, un article o un breu assaig, o bé breus comentaris d'episodis històrics. Es contempla igualment una selecció de continguts o síntesi de les novetats editorials de l'IME, així com la divulgació de les peces museogràfiques.

Estan programats els tres primers PLECS:

1. Gener. Carta de Pasqual Calbó al seu germà des de l’Havana. Il.: Calbó: Quadre El venedor de perruques
2. Febrer. Pau Faner. Inici de la novel·la L’amor del capità Gavina. Il. Pau Faner

3. Març. Antoni Moll Camps. Antologia de textos. Il. : Blas Garcia


Maó, 3 de gener de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS