Notícies i actualitat

Menorca disposarà aquesta temporada d’un enllaç directe amb Rússia.

Data : 22/04/2013El Tour Operador Versa aposta per Menorca com a destinació turística i posarà un avió setmanal durant la temporada des de Sant Petersburg.

Menorca obre un nou mercat turístic: Rússia. El tour operador rus Versa promou l'illa com una nova destinació turística entre els seus clients.
Així, Menorca comptarà amb enllaços directes entre aquest nou i emergent mercat a partir de finals del proper mes de maig.

A partir del 31 de maig, i fins al 13 de setembre, l'operador rus disposarà d'un vol setmanal directe entre Menorca i Sant Petersburg amb 168 places. Es preveu que arribin a Menorca entre 2.500 i 3.000 passatgers a través d'aquests vols. Aquest nou enllaç permetrà accedir de forma ràpida i còmoda als turistes que desitgin conèixer Menorca. Versa ha registrat ja les primeres reserves tan sols unes hores després de posar-se a la venda aquests paquets turístics.

Es tracta d'un producte dirigit directament a les famílies, i enfocat a un turista molt interessat en la cultura, les festes patronals de l’illa i la gastronomia de la destinació. 

Segons va assenyalar aquest matí la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, en la roda de premsa de presentació celebrada en el Consell Insular, a la que van estar presents a més el president de ASHOME Joan Melis, el director de l'Aeroport de Menorca Tomás *Melgar i el cap de producte de Versa a Espanya Nikolai Bukreev, “aquesta és una iniciativa molt important per a Menorca, fruit d'anys de treball entre el sector privat, el comitè de rutes, companyies aèries, el Consell Insular i Turespaña amb especial suport de la secretària d'Estat de Turisme”.

La titular de la cartera de turisme va indicar que “és un camí nou, un petit gran pas per a Menorca, perquè Menorca es posa en el mapa” un dels grans reptes del Consell Insular de Menorca.

Per al president de AHOME, Joan Melis Nebot “Menorca té potencial però tenim un repte: que aquesta iniciativa tingui continuïtat en el futur. I per això es fa especial èmfasi en l'idioma”. Segons Melis, “Versa ens va dir: ‘Nosaltres apostam per Menorca’. Ens toca, per tant respondre amb la mateixa energia”.

Per la seva banda el director de l'aeroport Tomás Melgar va manifestar en la roda de premsa que “l'aeroport de Menorca està més que preparat. I aquesta iniciativa en part és fruit gràcies al treball conjunt amb el Consell Insular i el sector turístic per millorar la connectivitat aèria”.

El cap de producte del *touroperador Versa a Espanya, Nikolai Bukreev, va assegurar que amb aquesta iniciativa “el tipus de turista rus que vindrà no és només d'alt poder adquisitiu, sinó també el que s'allotja en establiments d'entre dos i tres estrelles”.

Per a Salomé Cabrera, des del punt de vista promocional, “el repte és donar a conèixer Menorca a Sant Petersburg”, va assegurar Salomé Cabrera. Sobre aquest tema, Nikolai Bukreev, va afegir que “Sant Petersburg és una gran ciutat i molts dels seus habitants busquen el descans en contacte amb la naturalesa que pot oferir Menorca. El nivell cultural de les dues zones és similar”. El cap de producte de Versa a Espanya va informar que “el lema de la seva publicitat a Sant Petersburg per a aquesta iniciativa és 'L'Espanya que no coneixeu'”.

La decidida aposta de Versa per Menorca es reforçarà amb altres iniciatives de la Fundació Destí al país emissor. Dins de les accions destacades del Pla de Màrqueting per aquest 2013, el proper dia 30 d'abril, la Fundació Destí presentarà la destinació a 100 agents a Sant Petersburg. A més, s'ha organitzat també la visita de dos grups russos en les properes dates: dia 31, un grup de 30 agents de viatge i 10 periodistes russos es desplaçaran a Menorca per conèixer in situ el producte (a Rússia la premsa escrita és un canal molt influent entre la societat); i el 7 de juny es desplaçarà un altre grup de 30 agents de viatge. D'aquesta forma s'aconsegueix arribar millor al client final, ja que l'agent de viatges ha experimentat prèviament el producte i podrà explicar-lo als clients amb una major capacitat d'empatia.

D'altra banda, la Fundació Destí, de forma coordinada amb l'Oficina Espanyola de Turisme a Moscou, llançarà una campanya promocional en suports visuals en el metro a principis de maig i de juliol, anunciant el nou enllaç que permet arribar a Menorca sense escales. A més, la Fundació Destí inserirà bànners promocionals a diferents webs (www.turprofi.ru – pàgina que visiten fins a 128.000 persones al mes i molt llegida entre els agents de viatge-, i també el web www.worldtravelbiz.ru/). Igualment s'emetran anuncis als canals TV-5 i TV-100, opis – publicitat exterior – als carrers cèntrics d'algunes ciutats, campanya en ràdio i premsa escrita


El mercat rus en xifres

Rússia té en l'actualitat 141.9 milions d'habitants, i una economia amb alts ritmes de creixement sostingut (l'estimació per aquest any de creixement del PIB és del 3.5%, després d'augmentar el 3.3% l'any passat, un 4.1% en 2011 i un 4% el 2010 segons el Fons Monetari Internacional). La taxa de desocupació se situa entorn del 7% per cent, i té una inflació estimada del 5.8% per aquest any. Aquesta inflació elevada permet que millori la competitivitat del producte menorquí com a destinació turística. 

El potencial rus com a país turístic emissor va ser de 43.276.000 viatgers que van sortir del seu país l'any passat segons les dades de l'Organització Mundial del Turisme. D'aquests, 1.206.000 de russos van escollir Espanya per a les seves vacances, deixant un impacte econòmic de 1.800 milions d'euros. Espanya és la quarta destinació favorita pels russos, per darrere de Turquia, Egipte i Itàlia. L'increment de la presència de turistes russos a Espanya ha estat espectacular els dos últims anys: un augment del 43.43% el 2011 i el 41.84% el 2012.

El perfil del turista rus que ve a Espanya o que mostra el seu interès per venir de vacances correspon, majoritàriament, al d'una persona amb estudis superiors o secundaris. D'altra banda té entre 35 i 44 anys (un 20% dels casos) i té una renda mitja-alta o mitjana.

Dins del territori nacional, un percentatge molt elevat –el 60.8% - dels turistes provinents de Rússia escull Catalunya per passar les seves vacances. Li segueix Canàries i les Illes Balears amb l’11%. Les illes Balears van ser les que van experimentar un major creixement en aquest sentit el 2012, un 80% més que l'any anterior. En total, més de 87.000 turistes russos van arribar a les illes l'any passat, la qual cosa es tradueix en un impacte de 162.8 milions d'euros.

El rus és un turista especialment atractiu per a qualsevol destinació a causa del seu perfil. Majoritàriament viatja prèvia reserva de paquet turístic, el 81.4% dels casos s'allotja en hotels, i contracta en general règim de mitja pensió, la qual cosa li permet sortir de l'hotel, contractar excursions i conèixer altres llocs i comerços de la destinació escollida. És un turista que mostra una forta propensió marginal al consum, i li agrada conèixer també les peculiaritats culturals de la zona. De mitjana, la seva estada en la destinació escollida oscil·la entre els 9 i 15 dies.

El turista rus té una despesa mitjana molt superior al de la resta dels països emissors. Així, l'any passat, cada turista va gastar de mitjana 1.535 euros per estada, un 50% més que la mitjana general. Per dia, la despesa s'estima en 132 euros per persona.


Maó, 22 d’abril de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS