Notícies i actualitat

El Consell Insular destina 242.000 euros a la promoció del Formatge Mahón- Menorca i al recolzament del sector primari

Data : 18/04/2013

La conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular destina 242.000 euros a la promoció del Formatge Mahón-Menorca i donar suport al sector primari de l'Illa durant aquest any 2013. Així ho ha explicat avui el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, acompanyat pel conseller Fernando Villalonga, i el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Formatge Mahón-Menorca, Bosco Triay, durant la presentació del Pla de Promoció Formatge Mahón-Menorca i suport al sector primari.

Aquest Pla de Promoció i Suport compta amb quatre línies d'actuació encaminades a aconseguir els següents objectius: l’augment de la comercialització, la promoció, la venda, la divulgació i formació del Formatge Mahón-Menorca, principalment a aquesta Illa i en mercats o regions amb potencial de creixement, com poden ser Catalunya o la península, i l’exportació.

La primera actuació és portarà a terme amb la signatura d'un conveni CIM–CRDO per import de 85.000 euros, dels quals 60.000 euros seran aportats pel CIM i 25.000 euros pel CRDO. Entre les activitats que es desenvoluparan hi figuren l'organització d'esdeveniments, presentacions de producte, anuncis en premsa, comunicacions on-line, degustacions i el tradicional concurs de Formatge Mahón-Menorca.

La segona actuació té com a objectiu reunir a Menorca l'Associació Espanyola de Denominacions d'Origen, Origen España, que celebrarà la seva cinquena assemblea i posterior congrés. Està previst que arribin a l'Illa més de 40 representants de les diferents Denominacions d'Origen de tot el país i en aquesta actuació el CIM aportarà la quantitat de 15.000 euros.

La tercera acció és centra en una campanya de formació sensorial del Formatge Mahón- Menorca per valor de 37.000 euros per formar als sectors que treballen amb el producte (restauració, sommeliers, alimentació, escoles d’hostaleria), i que puguin disposar de millor informació i formació d'aquest aliment per potenciar la seva comercialització i la seva posterior venda. Aquesta campanya se centrarà principalment a Menorca, Catalunya i Madrid.

La quarta acció i la més nova és una línia de promoció directa per a les empreses làcties de la qual se’n podran beneficiar un total de 23 empreses comercialitzadores de Formatge Mahón-Menorca.

Les companyies que utilitzin aquesta línia de promoció tindran la possibilitat d’utilitzar-la en sis eixos de suport: estudis de mercat, acords comercials, dissenys de marca o etiquetes, campanyes publicitàries, degustacions i màrqueting on-line a la xarxes socials. El Consell aportarà el 50% amb un màxim de 130.000 euros. Els altres 130.000 euros seran dipositats per les empreses.

Aquest Pla, que impulsa i lidera el Consell Insular de Menorca en col·laboració amb el mateix sector, implica 143 ramaderies amb 7.645 vaques, 23 empreses comercialitzadores i 475 treballadors.

El president Santiago Tadeo ha explicat que aquest Pla de Promoció del Formatge Mahón-Menorca i Suport al Sector Primari és fruit de la tasca de contenció de la despesa corrent i d’eficiència en la gestió dels recursos públics que ha dut a terme l'equip de govern insular en els dos anys de mandat actual.

“Ara comencen a donar fruits tots els esforços que hem fet durant aquests dos anys per intentar capgirar una situació econòmica molt complicada no només a la societat menorquina sinó també dintre la mateixa institució insular”, ha destacat Tadeo.

En aquest sentit, el president ha recordat la partida d’1,5 milions d'euros que el Consell Insular ha reservat per a promoció turística directa des de Menorca o els 110.000 per a la promoció i presència d'empreses bijuteres menorquines en fires nacionals i internacionals. Actuacions que l'actual equip de govern insular ha pogut impulsar precisament gràcies a aquesta tasca de contenció de la despesa corrent i gestió eficient dels recursos públics.

Per la seva banda, el conseller Fernando Villalonga recorda que l'objectiu d'aquest Pla és doble: per una banda es pretén dinamitzar l'economia mitjançant el consum d'un producte d'alta qualitat i per altra banda, el desenvolupament del sector primari, principal productor dels productes agroalimentaris que s’elaboren a la illa de Menorca. “El sector s'ha implicat perquè ha vist que des del Consell Insular també ens hem implicat”, afegeix Villalonga. S’ha de destacar també la repercussió mediàtica i publicitària que aquest Pla suposa per a Menorca.


Menorca, 18 d'abril de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS