Notícies i actualitat

El conseller Miquel Company presenta el procés d’elaboració del I Pla d’Ocupació de Menorca

Data : 21/12/2016

El conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, ha presentat avui el procés d’elaboració del I Pla d’Ocupació de Menorca. “Actualment l’elaboració de la diagnosi a càrrec de l’OBSAM ja ha finalitzat, per la qual cosa es posarà en marxa una segona fase de participació i dinamització del que ha de ser la política i el treball que es dugui a terme a partir d’aquest document”, ha dit Company.

David Carreras, director de l'OBSAM i coordinador del projecte ha explicat les principals línies d’aquest estudi. Pel que fa als sectors d’agricultura i pesca, indústria, construcció i serveis “a Menorca aquests quatre sectors es distribueixen d’una manera molt asimètrica quant a nombre d’afiliats, però més enllà de les seves magnituds econòmiques cal dir que hi ha sectors que tenen un protagonisme social i mediambiental que no es poden deixar de banda, la qual cosa significa que el sector primari és un sector cabdal pel paisatge i el territori de l’illa”.

Menorca, durant els últims anys, entre 2009 i 2016 no ha fugit d’un procés de terciarització de l’economia, així el sector serveis ha anat en augment, en el cas de Menorca ha pujat en aquests set anys un 5%, malgrat açò segueix sent l’illa balear amb una proporció més baixa del sector serveis.

A través d’aquest estudi, l’OBSAM també ha detectat un desajust significatiu entre l’oferta formativa i les demandes de feina. Les dades desvetllen que els joves sense estudis superiors copen un percentatge més elevat de contractes indefinits que aquells treballadors amb formació universitària. Nou de cada deu joves amb carrera aconsegueixen un contracte de caràcter temporal.

“És important subratllar que el Pla respon a aconseguir una participació real amb les entitats econòmiques i socials de l’illa de cara al futur ocupacional de Menorca”, ha afegit Miquel Company.

D’altra banda, José María Cano, membre de l'equip DEMOPS, ha parlat de la importància d’optimitzar els recursos existents. “Gran part de l’èxit està vinculat a la relació entre el Pla amb els beneficiaris del mateix, tant els ciutadans com el teixit empresarial. D’aquesta manera el futur Pla serà dissenyat a partir d’un enfocament participatiu”

Podeu consultar la diagnosi a la pàgina web de l’OBSAM.

Maó, 21 de desembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS