Notícies i actualitat

La llengua catalana recupera el paper que li correspon dins el Consell Insular de Menorca

Data : 16/12/2016

La Presidència del Consell Insular de Menorca durà a aprovació del Ple, en la sessió de caràcter ordinari de dilluns dia 19 de desembre, dues propostes adreçades a la recuperació del paper que pertoca a la llengua catalana dins l'Administració insular.

Així, s'aprovarà amb caràcter definitiu el Reglament d'usos lingüístics del Consell Insular de Menorca, aprovat inicialment pel Ple dia 20 de juny de 2016 i que, en el període d'exposició pública, no ha rebut cap al·legació ni suggeriment en relació amb el seu articulat. Aquest text normatiu regula l'ús de les llengües oficials de la comunitat autònoma de les Illes Balears que ha de fer el Consell en les seves relacions amb les persones físiques o jurídiques i amb altres institucions, així com en les actuacions internes de caràcter administratiu, en les quals s'estableix que amb caràcter general i per defecte s'ha d'emprar el català, com a llengua oficial i pròpia del territori, sens perjudici del dret dels ciutadans d'escollir la llengua en què es vulguin relacionar amb l'Administració (català o castellà).

D'altra banda, amb aquest reglament es restableix també l'exigència del nivell de coneixements de llengua catalana adequat a les funcions de cada lloc de feina del Consell, que torna a ser un requisit per accedir a totes les places de l'Administració insular, a fi de garantir l'atenció dels ciutadans en la llengua de relació que triïn i, així mateix, millorar l'eficiència dels treballadors i les treballadores de la institució en estar capacitats per desenvolupar la seva tasca en les dues llengües oficials.

Per aquest motiu, també es duu a aprovació del Ple la proposta de modificació del Catàleg de llocs de treball del Consell Insular de Menorca, en el sentit que figuri com a requisit el coneixement de llengua catalana adequat a cada un dels llocs de feina de l'Administració insular, una exigència que en la legislatura passada s'havia suprimit del Catàleg per a la majoria de les places del CIM i que ara es restaura en compliment del principi d'eficàcia que ha d'inspirar el funcionament de les administracions públiques.

Maó, 16 de desembre de 201


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS