Notícies i actualitat

El Consell Insular agilita la tramitació administrativa per poder formar part de les Rutes Culturals

Data : 10/04/2013

L'equip de govern del Consell Insular de Menorca està treballant per agilitar l'actual tramitació administrativa per poder formar part de les Rutes Culturals. Així ho han explicat les conselleres de Turisme i Cultura, María Salomé Cabrera i Maruja Baíllo, respectivament, als membres de la Comissió de la Xarxa Menorca Monumental.

Amb aquest objectiu, s'han presentat als propietaris dels terrenys on estan ubicats els diferents monuments i immobles històrics els principals canvis que conté l'esborrany de modificació del Reglament de la Xarxa Menorca Monumental.

Un d'ells és canviar el nom de Xarxa Menorca Monumental per Rutes Culturals. I un altre és aprofundir al màxim en l'agilitació dels tràmits de gestió de les rutes i l'oferta cultural amb l'objectiu de satisfer les noves demandes dels visitants i fer-les atractives per a tots els públics.

Cabrera recorda que l'equip de govern insular considera el patrimoni i la cultura de l'illa com un dels seus grans atractius turístics de cara especialment per a les temporades baixa i mitjana. «La nostra obligació és promoure el coneixement de tot el valor amb el que compta Menorca», explica la consellera de Turisme, María Salomé Cabrera.

Per tant, el Consell Insular de Menorca ha fet una feina molt important per ordenar i tematitzar els monuments i edificis històrics de l'illa; un procés que ha culminat en la definició de set rutes culturals: la talaiòtica, la britànica, l'etnològica i artesana, la gastronòmica, la fortificada, la religiosa i la museística.

Els propietaris de la Xarxa Menorca Monumental han mostrat la seva satisfacció davant aquesta feina feta. Ara l'objectiu és continuar amb el procés de consens amb la resta del sector i dels agents polítics.

«Som conscients que només amb una labor coordinada entre els diferents actors podem treure profit a l'excel·lent producte cultural que té Menorca a fi que sigui una eina de feina de llarg recorregut», explica Cabrera.

Maó, 10 d’abril de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS