Notícies i actualitat

Comunicat de condol per la pèrdua de Tirso Pons

Data : 07/04/2013

Com a president del Consell Insular de Menorca, i en nom de tota la corporació, vull expressar públicament el condol per la pèrdua del menorquí Tirso Pons Pons, senador per l’illa des de 1979 fins al 1983, quan va accedir a la presidència d’aquesta institució fins al 1987, any en què va ser reelegit per exercir aquest càrrec durant quatre anys més.

Com a parlamentari autonòmic, Tirso Pons també va desenvolupar una tasca a favor de la ciutadania durant tres legislatures, entre 1983 i 2003.

Gràcies al seu treball i al seu esforç, així com el de moltes altres persones durant aquells anys de transició, Menorca va poder pilotar el traspàs des de l’època preautonòmica (1979-1983) fins a la constitució del primer Consell Insular de Menorca definit i configurat com a institució de la Comunitat Autonòma per l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, com a administració encarregada del govern i la gestió d’aquesta illa, circumstància que també es va produir a la resta de l’arxipèlag.

Nascut as Mercadal l’any 1939, Tirso Pons va ocupar diferents càrrecs públics amb el compromís ferm de treballar per millorar les condicions de vida dels ciutadans, i especialment per regularitzar la vida política de Menorca i de la resta de les Illes Balears, gràcies a l’assumpció progressiva de competències cap al Consell Insular de Menorca.

En definitiva, la seva feina i dedicació, juntament amb les de la resta de representants polítics, van ajudar a fer possible que a Menorca es posessin les bases de la consolidació política de què avui gaudim.


Santiago Tadeo
President del Consell Insular de Menorca

Maó, 7 d'abril de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS