Notícies i actualitat

El Consell Insular reuneix polítics, tècnics i professors de les Balears i de Barcelona per debatre sobre el futur dels serveis socials a Menorca

Data : 05/04/2013Davant d'un auditori d'un centenar de persones, els professors de la Universitat de Barcelona Manuel Aguilar i de la Universitat de les Illes Balears Antoni Riera han debatut avui sobre el futur dels serveis socials, en una acte organitzat per la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca.

La responsable d'aquest departament, Aurora Herráiz, ha moderat la trobada a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca davant la “preocupació” que la crisi mundial ha generat sobre els serveis socials i la resta de sistemes. «Estam obligats a fer un replantejament perquè la realitat està canviant i, davant d'aquesta crisi, econòmica i de valors, hem d'assumir entre tots nous reptes».

A la seva intervenció, Reptes dels Serveis Socials en un context de crisi, Manuel Aguilar ha deixat clar que l'actual sistema de serveis socials ha funcionat bé fins ara però que té elements que cal repensar. «Ara tenim una bona oportunitat per posar ordre en aquest sistema», explica el conferenciant.

De fet, un dels problemes, en la seva opinió, és la manca de claredat en la definició de responsabilitat i competències entre les diferents administracions. «Altra circumstància és que l'Administració que ha de fer front a les dificultats i necessitats dels ciutadans no compta amb suficients mitjans».

Actualment, Aguilar és professor a la Universitat de Barcelona i abans ho fou de la Universitat Pública de Navarra, i des de fa vint-i-cinc anys treballa en la recerca en els camps dels serveis socials, les polítiques d'inserció socials, les rendes mínimes i l'exclusió social. També ha estat assessor del Pla d'Inclusió a Mallorca i col·laborador en l'organització dels serveis socials a Palma.

Per la seva banda, Antoni Riera ha remarcat la necessitat d'analitzar el com i el perquè, a més del què, com a elements de reflexió que poden fer guanyar eficiència en la prestació dels serveis socials. La seva conferència tenia per títol Innovar en Serveis Socials: model Universal vs model tradicional.

Antoni Riera és catedràtic d'universitat del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1992), especialitat empresa, per la UIB, obtingué el grau de doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials (1998) per la mateixa universitat amb la tesi "Cap a un nou model d'elecció discreta en les bases del mètode del cost del viatge. Aplicació els espais naturals protegits de l'illa de Mallorca", treball que fou guardonat amb el Premi Extraordinari de Doctorat i amb el VII Premi Catalunya d'Economia atorgat per la Societat Catalana d'Economia.

Aquesta jornada de reflexió i debat ha estat dirigida a batles, regidors i tècnics de serveis socials municipals, així com altres responsables d'aquestes administracions que puguin tenir una vinculació amb aquest sector. També hi han estat convidats representants d'entitats socials com Càritas, Creu Roja i el Centre Penitenciari.


Maó, 5 d'abril de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS