Notícies i actualitat

La Fundació Bit i el Consell Insular de Menorca signen un acord per estendre el servei d'assessorament Dr. TIC a l'illa

Data : 03/04/2013

La Fundació Bit i el Consell Insular de Menorca signen un acord per ampliar el servei d'assessorament tecnològic Dr.TIC als emprenedors i pimes de l'illa. Amb aquesta nova col·laboració es podran plantejar noves accions en matèria d'implementació i ús intensiu de les TIC per tal d'impulsar la competitivitat i productivitat del teixit empresarial menorquí.

El Govern de les Illes Balears, mitjançant la Fundació Bit - Balears d'Innovació i Tecnologia, ofereix des de l'any 2012 el projecte Dr.TIC a pimes, micropimes, autònoms o emprenedors de les Illes Balears amb l'objectiu d'optimitzar els negocis a través de la incorporació de recursos, eines i aplicacions TIC (tecnologies de la informació i les comunicacions).

Han assistit a la signatura del conveni, en representació d'ambdues institucions, Lourdes Cardona, secretària autonòmica de Promoció Empresarial i Ocupació; Antoni Mateos, director general d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic; Miquel Bernat, gerent de la Fundació Bit, i Pilar Pons, consellera executiva de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell Insular de Menorca.

«Aquesta és una passa més que feim des del Consell de Menorca per fomentar l'ús de les TIC, especialment en el sector empresarial, ja que estam convençuts que les noves tecnologies poder afavorir la competitivitat empresarial i millorar la qualitat de vida», explica la consellera Pilar Pons, i afegeix que «establim una col·laboració amb el Govern balear i el Dr.TIC, una demostració més del nostre compromís i el nostre interès per donar a conèixer les eines que els ciutadans tenen al seu abast en matèria de TIC, per tal d'implementar i conèixer la importància de les noves tecnologies en el nostre dia a dia».

Durant aquest any la Fundació Bit es compromet a posar el servei Dr.TIC i el seu ventall de recursos formatius gratuïts a disposició del sector empresarial menorquí. Per la seva banda, el Consell Insular de Menorca a través del seu Servei d’Innovació actuarà d'intermediari entre els usuaris interessats i el Dr.TIC, per la qual cosa informarà i difondrà els seus serveis i les activitats que es duran a terme a Menorca, remetrà al Dr.TIC els dubtes TIC plantejats pels seus usuaris que no pugui resoldre i posarà les seves instal·lacions a disposició per a la realització de tallers, jornades, ponències o altres esdeveniments relacionats amb el Dr.TIC.

Amb el Consell Insular de Menorca, ja són sis les institucions que col·laboren amb la Fundació Bit a través del projecte Dr.TIC, que ha format 780 empresaris i emprenedors i ha atès prop de 50 consultes personalitzades. Així, la Cambra de Comerç de Mallorca, PalmaActiva de l'Ajuntament de Palma, l'Ajuntament de Felanitx, l'IFOC de Calvià, l'eCrea de l'Ajuntament d'Eivissa i, a partir d'ara, el Consell Insular de Menorca són les entitats que col·laboren en la difusió de Dr.TIC.

El servei d'assessorament del Dr.TIC

El projecte Dr. TIC, a més de dur a terme accions formatives i de produir material i contingut d'utilitat per a les pimes, disposa d'un web (drtic.ibit.org) des del qual es pot contestar un senzill qüestionari amb el qual s'estableix en quin estat es troba l'empresa en relació amb l'ús que fa dels mitjans tecnològics que té a la seva disposició. Aquest test ha estat creat amb la intenció d'avaluar la maduresa en l'ús de les TIC per part de pimes, micropimes, autònoms o emprenedors a partir de catorze indicadors representatius, com són la connexió a Internet, el comerç electrònic, la banca electrònica, la signatura digital, la formació TIC o la seguretat digital, entre altres.

Un cop fet l'autodiagnòstic inicial, s'ofereixen una sèrie de recomanacions i accions suggerides per portar a terme, acompanyades de recursos formatius, tutorials, tallers i informació detallada de com implantar-les.

A més del servei en línia mitjançant el formulari de consulta (http://drtic.ibit.org/consultorio/formulari-de-consulta/), les pimes i els autònoms interessats a rebre assessorament personalitzat o a resoldre consultes específiques poden fer-ho per telèfon (al 971 784 730, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores), via Twitter o sol·licitant una reunió presencial amb cita prèvia.

Maó, 3 d'abril de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS