Notícies i actualitat

La Cultura Talaiòtica de Menorca ja s'ha inclòs oficialment en la llista indicativa del patrimoni mundial de la UNESCO

Data : 16/03/2013La UNESCO ja ha inclòs oficialment la Cultura Talaiòtica de Menorca dins la seva llista indicativa del patrimoni mundial, com ha pogut comprovar el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca.

Efectivament, en la pàgina web oficial de la UNESCO, on surten les llistes indicatives (tentative lists) de cada estat, es pot comprovar que l'Estat espanyol, segons la darrera actualització, té un total de 26 propostes en la seva llista indicativa, entre les quals figura la candidatura “Talayotic Culture of Minorca”, que segons la pàgina oficial es va incloure en la llista dia 29/01/2013. La informació sobre la candidatura es pot consultar al següent enllaç del web oficial de la UNESCO: http://whc.unesco.org/en/tentativelists/3433/.

A partir d'ara, el procés perquè la UNESCO declari oficialment la Cultura Talaiòtica de Menorca com a patrimoni mundial haurà de seguir els passos següents:

1. Una vegada la candidatura ha estat inclosa en la llista indicativa, ha de romandre-hi un any, durant el qual s'ha d'elaborar el dossier oficial que el Ministeri de Cultura remetrà al Centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La data límit per entregar el dossier és l'1 de setembre de 2014.

2. Entre l'1 de febrer i l'1 de març de l'any 2015 el Centre de Patrimoni Mundial registra l'expedient, tramet avís de recepció al Ministeri i informa sobre si la proposta és o no completa. A partir d'aquí, té un any per examinar la documentació i fer les consultes escaients.

3. Finalment, si tota la documentació fos acceptada, entre juny i juliol de 2016, en la reunió anual del Comitè de Patrimoni Mundial, es podria aprovar la inscripció de la candidatura en la llista del patrimoni mundial de la UNESCO.

El pressupost del Departament de Patrimoni Històric, programa 3360, preveu en la partida 6090000 la quantitat de 270.000 euros per destinar a la candidatura de patrimoni mundial, i l'objectiu del Departament és dedicar-hi partides similars en els propers exercicis, ja que uns dels objectius prioritaris de l'equip de govern és lluitar per aconseguir aquesta declaració internacional tan important.

En aquest sentit, la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, manifesta la seva satisfacció per aquest fet i destaca el gran esforç que fa tot el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació.

El fet que Menorca aconseguesqui ser patrimoni mundial de la UNESCO seria molt important, ja no només des d’un punt de vista cultural, sinó també econòmic. En aquest sentit, Baíllo ha posat l’exemple de Tarragona, on des que va obtenir aquesta distinció, l’any 2000, en vuit va duplicar el nombre de turistes que la visiten.

Maó, 16 de març de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS