Notícies i actualitat

El Consell col·labora amb el sector privat per promocionar el formatge Mahón-Menorca i el Vi de la Terra Illa de Menorca a través de tasts guiats a Madrid, Catalunya, País Basc i Menorca

Data : 15/03/2013La Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca ha organitzat una campanya de promoció del Formatge Mahón-Menorca i del Vi de la Terra Illa de Menorca, amb la participació de diferents empreses menorquines, a través de tasts guiats que tindran lloc entre els mesos de març i octubre d'enguany a Madrid, Catalunya, País Basc i Menorca.

Així ho han explicat avui el conseller d'aquest departament, Fernando Villalonga, juntament amb el president de la Denominació d'Origen Formatge Mahón-Menorca, Bosco Triay, i el president de l'Associació de Productors de Vi de la Terra Illa de Menorca, Avelino Casasnovas.

Aquesta campanya promocional té un cost de 37.875 euros, el 90% dels quals procedeixen del programa de desenvolupament rural de l'Associació Leader Illa de Menorca. El projecte compta amb la participació de 23 empreses elaboradores de Formatge Mahón-Menorca i amb 8 vinyes que produeixen vi de la indicació geogràfica de Menorca.

Com a material de divulgació, s'ha elaborat una carpeta en la qual es poden trobar unes fitxes amb els noms de les empreses que comercialitzen el vi i el formatge de Menorca, així com els diferents productes que comercialitzen.

En total s'ha previst fer 33 tasts, dels quals tres es faran a Madrid, tres a Barcelona i tres més a Sant Sebastià, durant els mesos de març, abril i maig. A Menorca s'organitzaran 24 tasts guiats entre els mesos de juny a octubre a les diferents poblacions de l'illa, setze dels quals s'obriran al públic i la resta es destinaran a professionals del sector del vi i del sector gastronòmic, sommeliers, professionals de l'hostaleria i la restauració, premsa especialitzada, comercials, distribuïdors i cuiners, i es pretén arribar a unes 800 persones.

Avui dia 15 de març tindrà lloc la primera sessió de tasts a Madrid, a l'Asociación de Sumilleres de Madrid. La pròxima serà el 19 de març a l'Hotel Escuela de la Comunidad de Madrid i el 20 de març a la Vinoteca La Vinia España, vinoteca bàsica que acull més de 4.500 referències de vi en les seves instal·lacions. Els tasts van dirigits a crítics gastronòmics, cuiners, distribuïdors i premsa especialitzada.


En els tasts es combinaran els dos productes estrella de l'illa, Vi de la Terra Illa de Menorca i Formatge Mahón-Menorca DOP, i se cercaran els maridatges perfectes entre els diferents vins i formatges.

En aquesta primera acció que es portarà a terme a Madrid es té confirmada l'assistència de cent professionals, tots ells relacionats amb el món de la gastronomia, la restauració i el vi. D'aquesta manera es pretén, des del Consell Insular, divulgar el nom del formatge i el vi de Menorca entre els sectors que propicien i fan difusió dels productes de qualitat.

Aquesta mateixa acció es repetirà a Barcelona el mes d'abril i al País Basc el mes de maig, amb els mateixos sectors: sommeliers, crítics gastronòmics i estudiants d'hostaleria i restauració, i es pretén arribar a uns tres-cents professionals.

«Des del Consell Insular de Menorca volem que aquestes experiències organolèptiques serveixin per divulgar la cultura gastronòmica del vi i el formatge de l'illa, tant fora com dins del nostre territori», explica el conseller Fernando Villalonga, que afegeix que amb aquesta iniciativa es pretén el foment del desenvolupament rural i del sector primari mitjançant la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen a Menorca i aprofitant les sinergies existents amb la restauració.

Per la seva part, tant Triay com Casasnovas han agraït la participació en aquesta iniciativa de promoció del formatge Mahón-Menorca i de la marca Vi de la Terra Illa de Menorca.

Maó, 15 de març del 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS