Notícies i actualitat

El Consell Insular finalitza el tancament amb paret seca del poblat talaiòtic de Montefí

Data : 13/03/2013

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ha acabat les feines de condicionament del poblat talaiòtic de Montefí, que el Consell Insular va adquirir l'any 2008.

Aquests treballs han consistit a tancar mitgeres amb els llocs veïns, restaurar un pont de bestiar, consolidar parets seques i retirar pedreny acumulat.

L'empresa elegida per dur a terme aquestes tasques ha estat Portella e Hijos, SCP, donada la seva experiència com a mestres en execució de construccions en paret seca, i ha tingut un cost total de 10.797 euros (IVA exclòs).

Totes les feines s'han executat amb el control de l'arqueòloga municipal de Ciutadella, Maria José León, i en coordinació amb el Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca.

Cal recordar que el Departament de Patrimoni del Consell Insular, amb l'1% cultural de les obres del desviament de Ferreries, en propers mesos restaurarà un talaiot del poblat de Montefí, habilitarà un pàrquing i millorarà, per tant, l'accessibilitat i la visita pública. A més, també s'està estudiant la possibilitat d'il·luminar algun dels talaiots.

«En la mesura de les nostres possibilitats feim feina per millorar l'estat general dels jaciments de Menorca com a factor important a l'hora d'optar a ser escollits patrimoni de la humanitat per la UNESCO», explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Maó, 13 de març de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS