Notícies i actualitat

Més de 1.700 alumnes participen en els tallers amb el que Càritas col·labora amb el programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular

Data : 03/03/2013

Un total de 1.732 infants i joves organitzats en 80 grups aula participen aquest curs en els cinc tallers amb el que Càritas col·labora amb el programa Salut Jove i Cultura, una iniciativa gestionada per la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca.

El SALUT JOVE I CULTURA ha posat a disposició dels centres escolars de Menorca 62 tallers que han rebut fins a 1000 sol·licitud de participació de les aules de Menorca.

Aquest tallers estan orientats a facilitar als infants, al jovent i a les seves famílies l’adquisició dels coneixements, les habilitats, les actituds i els valors necessaris per créixer i viure de forma saludable i, alhora, responsabilitzar-se en la millora i el manteniment del benestar físic, psíquic i social.

El taller més sol·licitat és el 15. CONTE EL PETIT SERAFÍ, DESCOBREIX L'ALEGRIA DE COMPARTIR, que ha rebut 43 peticions de grups aula. Els infants de p4, p5 i 1r de primària, dibuixen alguna cosa que els faci il·lusió tenir o fer i que han demanat als seus pares. Durant el taller s'explica el conte "El petit Serafí", en el qual interactua l'alumnat amb els dibuixos que han fet, i que promou el valor del compartir com una cosa positiva que causa alegria a un/a mateix/a, alhora que serveix per ajudar els altres.

El taller 51.REUTILITZA AMB MESTRAL, que ha rebut 11 peticions, busca sensibilitzar els més joves vers la realitat ambiental i social existent a Menorca i mostrar la tasca que desenvolupa Mestral per cobrir les necessitats en aquests àmbits. L'activitat consisteix en una visita al projecte d'inserció sociolaboral i també a la botiga de segona mà de Mestral a Maó i a Ciutadella, on l'alumnat coneix els diferents tallers de recuperació i de reutilització de voluminosos. A Maó es mostra també com es fa la gestió correcte dels residus d'aparells elèctrics i voluminosos. A més, es sensibilitza als infants vers la prevenció dels residus: les tres erres (reduir, reutilitzar i reciclar), posant especial èmfasi en les dues primeres.

23. EL COMERÇ, JUST PER A TOTHOM ha rebut 20 peticions i persegueix sensibilitzar el jovent per a que siguin persones responsables, crítiques i compromeses amb la transformació de les relacions econòmiques internacionals injustes i amb una forma de vida més sostenible. Mostra el comerç just i el consum responsable com una alternativa real i factible al model actual. L'activitat s'inicia amb una explicació teòrica seguida d'un recorregut per la botiga S'Altra Senalla de Maó, Alaior o Ciutadella, a més d'activitats pràctiques.

A partir d'una reflexió de com és la nostra societat, analitzant els motius de la situació social i econòmica que vivim, Càritas explica els projectes en què treballa l'entitat i ofereix a l'alumnat l'opció de "Fer-se voluntari/ària per un dia" a un o més projectes socials en el taller 25. EL VOLUNTARIAT ES COSA DE TOTHOM. CONEIX CÀRITAS, en el que han demanat participar 11 grups aula d'ESO, batxiller i PQPI.

El taller 20. EDUCACIÓ AMBIENTAL AL BARRANC D'ALGENDAR mostra la iniciativa del cultiu ecològic i la de recuperació d'arbres fruiters de varietats locals, per tal de sensibilitzar als joves vers la importància de les pràctiques agràries sostenibles i la conservació del patrimoni cultural que són les varietats locals. Només a rebut 2 peticions, atès el cost del desplaçament.
“Necessitam que els joves d’avui, que seran els responsables de la nostra societat demà, aprenguin els valors que fan possible la convivència entre les persones i la resta d’éssers vius del planeta”, explica la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, qui afegeix que “Càritas treballa per la justícia, la convivència i la pau social des de fa molts anys i a Menorca concretament fa una gran tasca que és molt important donar a conèixer als més joves”

Maó, 3 de març de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS