Notícies i actualitat

El Consell Agrari Insular dóna compte de l'estat de pagaments de la Política Agrària Comunitària

Data : 05/12/2016

El passat dia 1 de desembre va tenir lloc a Sa Granja la celebració d'un Consell Agrari Insular. Aquest és el màxim òrgan de participació del Consell Insular de Menorca en matèria agrària i és el lloc on de forma directe les entitats agràries representades exposen les seves principals preocupacions i temàtiques referents al sector i on la institució insular dóna comptes i avalua les polítiques i gestions que està realitzant.

El Consell Agrari va estar presidit pel conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, i va comptar amb la presència del Director General de Medi Rural del Govern de les Illes Balears, Mateu Ginard i el gerent de FOGAIBA, Guillem Rosselló.

Durant la celebració del mateix es va fer seguiment i avaluació del passat contracte Agrari Reserva de Biosfera i es va comentar l'evolució futura d'aquesta convocatòria pròpia de l'illa encaminada a reconèixer els serveis ambientals que el sector primari genera a la resta de societat. A més es va donar compte de l'estat de pagaments de la PAC (Política Agrària Comunitària) on a l'illa de Menorca s'ha avançat ja el pagament de prop del 70 per cent de les ajudes previstes.

A més, es va tractar la gestió de nitrats de les finques de Menorca, Mateu Ginard va reconèixer que les finques de l’illa són capdavanteres a les Balears en l’elaboració de plans de gestió de purins. La contaminació per nitrats de les aigües de Menorca tenen diferents orígens coneguts, dels quals el sector agrari és el que està fent un esforç més considerable per pal·liar les fonts de contaminació.

També es va parlar de l'entrada en vigor de la nova Llei d'administració electrònica en la gestió d'expedients de les finques agràries la qual cosa suposarà un canvi en la manera de gestionar els múltiples expedients de les finques agràries. A més, es van tractar altres temàtiques d'interès proposades per les diferents entitats.

Durant la reunió es va fer una breu presentació per part de Pablo Jiménez, de la plataforma Menorca No al TTIP/CETA sobre els efectes previstos al sector agroramader de l'entrada en vigor dels tractats comercials entre Europa i Estats Units (TTIP).

Una vegada més el Consell Agrari ha servit per prendre el pols al sector primari de l'illa i orientar les polítiques de gestió del Consell Insular de Menorca en la matèria.

Maó, 5 de desembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS